![]() |
Forumdan Yararlanmak İçin Önce Geyik Merkezine'e Üye olman Gerekiyor.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
| ||||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Gold Member | arkadaş lokantaya yemeye giderler..yemek yendikten sonra 30 YTL hesap gelir..3 arkadaş da ceplerinden 10'ar YTL çıkarıp garsona verirler.. kasaya giden garson asıl hesabın 25 YTL olduğunu öğrenir ve geri kalan 5 YTL'yi geri getirir..ancak geri getirirken 5 YTL'nin 2 YTL'sini cebe atar ve geri kalan 3 YTL'yi bu 3 arkadaşa 1'er YTL olarak dağıtır.. bu durumda 3 arkadaşın herbirinin cebinden 10-1=9 YTL çıkmış olur.. 9x3=27 ve 2 YTL de garsonun cebinde olduğundan 27+2=29 YTL... verilen para 30 YTL idi..öyleyse 1 YTL'ye ne oldu?? |
| | |
| | #2 (permalink) | |
| Junior Member | Alıntı:
ben bildiğime göre gerisayım böyle olmalı: 25 ytl kasaya yatirildi+ arkadaşlara verilmiş 3 ytl + cebdeki 2 ytl= 25+3+2=30 ytl...herşey doğru,öyle değil mi?
__________________ ......Tanrımla konuşurum ben hallelujah....... | |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Aug 2007 Bulunduğu yer: muğla
Ruh Halim: | bunun sadece karakterleri değişerek bana sordular cevap para garsonda ![]() ayrıca niye 1 ytl çıkarıyon ![]()
__________________ Ben onlarla değilim ayrıca son sözüm benimle iyi günümde,kötü günümde yardımlaştığınız için teşekkürler |
| | |
![]() |
| Tags: oldu, ytl |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|