![]() |
| ||||||||
| Takıl Kafana Göre Minareyi çalan kılıfını hazırlar derler. Siz konunuza kılıf bulamadınız mı ?? O zaman buyrun TKG 'ye :P |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Super Moderator | En azından insanın kaybedecek bir şeyi yok. Bana şunları anlattı: avukatım ve yasaları biliyorum. Bu bir gerçek. Aldanmayın, aol ve Intel, aynı pepsicola`nın kısa süre önce general elektrik ile yaptığı gibi, mahkeme karşısına çıkmaktan ve milyonluk tazminatlardan korktukları için sözlerini tutuyorlar. Sevgili arkadaşlar lütfen bunu bir şaka olarak görmeyin. Bill Gates şu an servetini dağıtıyor. Buna karşılık vermezseniz ileride bunun için pişman olabilirsiniz. Windows hala en sık kullanılan program. Microsoft ve aol şu an bu metin ile bir deney yapıyorlar (e-mail beta test). Bu maili arkadaşlarınıza gönderdiğinizde Microsoft iki hafta boyunca izini sürebilir ve sürecektir. Bu maili ileten her kişi için Microsoft 245 Euro ödeyecektir. Bu maili gönderdiğiniz ve bunu devam ileten her kişi için Microsoft 243 Euro ödeyecektir. Bu maili alan üçüncü kişi için ise Microsoft 241 Euro ödeyecektir. İki hafta sonra Microsoft size posta adresinizi teyit etmeniz amacıyla size ulaşacaktır ve size bir çek gönderecektir. Saygılarımla, Matematik Öğretmeni Ahmet Dipici Sümer Mah. 3. Cad. No:2 Nevşehir-05059261411 ahmetdipici@hotmail.com bunu andırmaca gibi düşündüm,fakat bu maili aldıktan ve ilettikten iki hafta sonra microsoft benden posta adresimi istedi ve 24800 euro`nun üzerinde bir çek aldım. Bu test bitmeden önce cevap vermelisiniz. Sizden biri bu imkâna sahipse bunu değerlendirsin. Bill Gates için bunlar bir reklam kampanyasının masrafları. Lütfen bu maili mümkün olduğu kadar çok insana iletin. En azından 10000 Euro almanız gerekir. Bize de bir faydası olmasaydı bu mailin iletilmesine katkıda bulunmazdık. Babamın bir tanıdığı birkaç ay önce buraya kendini ekledi. Onu en son gördüğümde bana çekini gösterdi. Üzerindeki tutar, toplam olarak 4324,44 euro idi. Intel için çalışan, yakın arkadaşlarımın teyzesi patricia teyze daha yeni bu mailin iletilmesi için 4543,23 Euro`luk bir çek aldı. Dediğim gibi yasayı tanıyorum ve ıntel ve aol`in kendilerini dünya çapındaki en büyük hizmet şirketi yapacak bir füzyon üzerinde çalıştıkları doğru ve en çok kullanılan program olduklarını garantilemek için bu testi uyguluyorlar. S A Y G I L A R I M L A M.Nihat DOĞUALP Beden Eğitimi Öğretmeni Bilkent Üniversitesi Turnuvalar Koordinatörü 0 532 337 89 25 0 505 359 00 21 ________CEVAP__________ Hala Bill Gates'e yardım etmekte ısrarcıyız veya çok cömertiz galiba?Şu anda benim de gönderdiğim bu mail dahil tüm yaptığımız işlemler ne Afrika'daki açlara,ne Vietnam'daki savaş mağdurlarına,ne Myanmar'da felaketten kurtulamayacaklara,ne de yurdum insanına bir kazanç sağlamayacak!Bu işlemler sadece ve sadece Microsoft'un kazancını artırmakta ve anlaşılan artırmaya devam edecektir. Dolayısıyla Microsoft'un kazancını artırmakla,dünyanın herhangi bir yerinde fakirlik çekenlerin daha iyi duruma gelmesine değil aslında tam tersine sebep olmuyor muyuz? alın bu forward'a 2006'da(dikkat edin 2006) yapılan yorumlara bakın. Mailin bundan sonrası başka dillerde insanların “valla bana da geldi” şeklinde maillerini içeriyor. Test’i yapan Microsoft ve AOL mailin sonunda Intel ve AOL olmuş Ya microsoft windows İŞLETİM SİSTEMİ (program değil) için 99$ lisans parası istiyor. Çoğu kişi evinde lisanssız windows kullanırken microsoft gönderilen saçma sapan bir mail için 245 Euro mu verecek? Neden Euro? Neden 24.5 cent değil de 245 Euro. 24.5 cent verse ben en az 1000 kişiye gönderirdim. En azından daha inandırıcı olurdu. Bir de adamları baştan beri bahsettikleri o meşhur test maili mailin hiç bir yerinde geçmiyor. Subject’ten anlıyorlar desem subject “YNT: Deneyin bakalım”. Microsoft’un böyle bir mesaj göndermiş olduğunu düşünmüyorum. Tamam bir deney yapıyorlar ama Türkçe olarak “Deneyin bakalım” diye bir başlık yazmaya gerek yok. ne yazık ki,dün gönderdiğim yalanlama haberinden sonra iş trajikomik bi şekilde 'olsun madem afrika'ya yardım edemiyoz bari bizim cebimize üç kuruş girsin anlayışına mı dönsün yani? Sadece Üyeler konuyu görebilir. Üye Ol...] bu haberde 2007'de yapılmış,ula microsoft bi yardım etcen yine bizi buldun demi )veya sadece ve sadece forward mail göndererek para kazanan bir Allah'ın kulu varsa lütfen bana bu mailden ulaşsın. Aşağıda da bi açıklama buldum.(Herhalde yabancı maillerde charles bailey diye geçen fakat bizim ülkemize uyarlamak için bir anda ahmet dipici olan kişinin açıklamasından daha çok ihtiyacımız vardır. Bu Mailin geldiği bazı yerlerde para kazandığını iddia eden charles bailey'miş herhalde gerçekçi olsun diye-amerikalı ya-,sonra bizden bir ornek olsun da millet 'kazanmak bir tık kadar kolay' olayına girsin diye transformasyon geçirmiş herhalde) Sadece Üyeler konuyu görebilir. Üye Ol...] microsoft'un açıklamasındaki son paragrafa ve son paragraftan önceki son iki cümleye dikkat! Ali Ekmekci İŞTE MİCROSOFT'UN AÇIKLAMASI Microsoft Türkiye, son günlerde yoğunlaşan ve Microsoft'un bir deney yaptığından ve mesajı başka adreslere ileten kişilere para ödeneceğinden söz eden mesajın doğruluk payının olmadığını duyurdu. Microsoft'tan yapılan açıklamada, son günlerde Microsoft ile ilgili olarak internette yoğun biçimde dolaşan ve gerçeği yansıtmayan e-posta mesajları konusunda bilgilendirmek amacıyla, açıklamayı gereği duyulduğu belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Özellikle son birkaç gündür yoğunlaşan söz konusu mesajlarda, Microsoft'un bir deney yaptığından ve mesajı başka adreslere ileten (forward eden) kişilere para ödeneceğinden söz edilmektedir. İlgili mesajın doğruluk payı yoktur. Microsoft Corporation söz konusu e-postada iddia edilen bir çalışma içerisinde kesinlikle değildir. Aksine Microsoft, yemleme ile küresel mücadele girişiminde tüketicileri eğitmek, suçluların yasal takibini sağlamak ve yemleme tehdidine karşı teknolojiler geliştirebilmek için yasal merciler, çok sayıda sektör ve hükümetle bir arada çalışmaktadır. 'Hoax' adı da verilen bu tür mesajlar, virüs, ödül, yardım, vb. konulardaki asılsız içerikleriyle heyecan yaratarak kullanıcıların zamanını boşa harcamalarına neden olmaktadır.'' Açıklamada bu yöntemlerin ayrıca, yoğun mesaj zinciri içinde geçen e-posta adreslerini ele geçirerek, daha sonra kullanıcılara istekleri dışında mesajlar göndermeyi amaçlayan kötü niyetli kişiler tarafından da yaygın biçimde kullanıldığı vurgulandı. Microsoft Corp.
__________________ Sesin ve yüzün çok masumdu ben yanlıştım sen doğru Kimse uyanıp yeni biri olamaz anlayamadığım tek bulgu Acaba neden diye sayıklarken zihnime istemsiz sorgu Farkına varamadık aynıydık yüzlerimizde hep korku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| | |
| Site İçi Arama |
Site İçi Arama |
| | #2 (permalink) |
| Süper Moderatör Üyelik tarihi: Oct 2007 Bulunduğu yer: izmir
Ruh Halim: | maksat zaman çalmak işte..saçma sapan şeyler yaa..
__________________ ![]() "Bir milletin başarısı, mutlaka bütün milli güçlerin bir istikamette oluşmasıyla mümkündür. Bu nedenle bilelim ki, elde ettiğimiz başarı, milletin güç birliği etmesinden, ortak hareket etmesinden ileri gelmiştir. Eğer aynı başarı ve zaferleri gelecekte de tekrarlamak istiyorsak, aynı esasa dayanalım ve aynı şekilde yürüyelim.." |
| | |