![]() | |
Forumdan Yararlanmak İçin Önce Geyik Merkezine'e Üye olman Gerekiyor.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz. (Reklamları görmezsiniz)
| ||||||||
| Siyaset Siyaset Sadece burada Serbest |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: 14 Temmuz 2008 Bulunduğu yer: kimSenin aSıLmadıqı yeRDeN !!
Ruh Halim: | NTV'deki 'Neden' programında 'Aleviler ve Siyaset'i tartışıldı. Açılışta Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser'e soruldu: * * * Neden her seçim öncesi 'Sünniler ve Siyaset' değil de 'Aleviler ve Siyaset' tartışılır....?' Eser, rakamlarla yanıtladı bu soruyu... Verdiği rakamlar,tartışmaya yer bırakmayacak kadar net bir tablo sergiliyordu. Bu rakamları yorumsuz olarak sizlerle paylaşmak istiyorum: ***Türkiye'de kaç okul var ?...................67.000 ***Kaç hastane var ?...................1.220 ***Kaç sağlık ocağı var ?....................6.300 ***Peki kaç cami var ?.....................85.000 Her 60 bin kişiye 1 hastane düşerken, 350 kişiye 1 cami düşüyor. ***Peki, kaç kilise var ?.....................270 ***Kaç cemevi var ?.....................100 ***Türkiye'de kaç doktor var ?.....................77.000 ***Peki, kaç din görevlisi var ?.....................90.000 Türkiye'de her 900 kişiye bir doktor düşerken, her 780 kişiye bir din görevlisi düşüyor. Eğitim-Sen'e göre Türkiye'nin 200 bin öğretmen açığı var. ***Türkiye'de kaç kütüphane var?......................1.435 ***Almanya'da kaç kütüphane var?......................11.000 ***Türkiye'nin kaç kentinde devlet tiyatrosu var ?.......................13 *** Kaç kentte kuran kursu var?........................81 ***Bu kursların toplam sayısı kaç ?.........................3.852 ***Türkiye'de 1 opera derneği var, 11 bale, 10 heykel, 18 resim, 18 sinema, 38 tiyatro derneği var. ***Peki, kaç tane 'cami yaptırma derneği' var ?..........................35.000 ***İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi ne kadar ?..........................783 trilyon... ***Ulaştırma Bakanlığı'nın ?...................678 trilyon ***Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın ?...........................677 trilyon... ***Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ?............................632 trilyon... ***Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın ?...........................280 trilyon.. ***Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın ?............................249 trilyon... ***Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ?............................404 trilyon... ***Sadece Sünnileri temsileden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi nekadar ?...........................1.3 katrilyon... 8 bakanlığın bütçesi kadar... 22 üniversitenin toplam bütçesine denk... ***Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin yıldan yıla büyümesine bakalım: 1997'de 66 trilyon. 1998'de 119... 1999'da 180... 2000'de270... 2001'de 302... 2002'de 553... 2003'te 771... 2004'te 1 katrilyon... 2005'te 1 katrilyon... 2006'da 1,3 katrilyon... 2007'de 2,7 katrilyon... Bir ülke,Diyanet'e, bütün üniversitelerine ayırdığı bütçe kadar pay ayırıyor,bunu son bir yılda ikiye katlıyorsa,doktordan, öğretmenden fazla imam yetiştiriyorsa,hastane değil cami yaptırıyor, kütüphaneden çok Kuran kursu açıyorsa,o ülkenin durup bir daha düşünmesi gerekmez mi? ŞERİAT GELECEK Mİ DİYE ARTIK DAHA FAZLA DÜŞÜNMEYİNİZ ( Eğer uyumaya ve bu pasif edilgen tavrımızı sürdürürsek mutlaka gelir....) İşin esası budur; gerisi laf-ı güzaftır... Buna verilebilecek mantıklı bi cevap yokmu? Nerdesiniz Tayyipciler?
__________________ Konu ayLn tarafından (28 Eylül 2008 Saat 19:53 ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Super Moderator | Yurdum insanı. Günde 5 vakit aerobik, tamam Allah bizi korur. Düşüncesinde. Yardıma muhtaç olan sürüyle insan ve hayvan varken, hiç bir şeye ihtiyacı olmayan yaradana yaranma çabaları niye. Babamın işyerinin orada bir cami var. Öyle bi bağrıyor ki İzmir geneline yayın yapıyor gibi. Meraktan içeri bi göz attım 5-10 kişi var. O çevrede dilenen 50-100 kişi. Yazık ya.
__________________ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: 14 Temmuz 2008 Bulunduğu yer: kimSenin aSıLmadıqı yeRDeN !!
Ruh Halim: | a-aa inanmıyorm mod flood yapmş ![]() ![]() yaa zaten 3-4 yıla kadar kişisel camiler fln çıkar. 20 yıla da her evin camisi olur. okul mokul da... aman onlara zaten gerek yok! cami olsa yeter...
__________________ |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Super Moderator | 25 sekmeyle dolaşırsan bilgisayarın kafayı yiyip aynı mesajı bikaç kez yollaması normal ![]() Bence camiler çok katlı olacak ilk katta ibadet yeri üstlere doğru alışveriş merkezleri falan. Uçaklar düşmeye korkuyor artık gökyüzüne süngü tutan ülkeyiz biz. ![]()
__________________ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| | |
| | #5 (permalink) |
Ruh Halim: | 5. yıldızlı lüx camiler fln... saunalı, rekatsayarlı,digitalhocalı son teknolocili, minareleri kopmayanından tayyipciler nerde kaldıı ![]()
__________________ |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Administrator Üyelik tarihi: 13 Ekim 2007 Bulunduğu yer: (: SyMrNa :)
Ruh Halim: | ülkenin medeniyeti cami sayısıyla mı orantılıymış hahh güldürmeyin beni ![]() neyse daha fazla yazmayalım tayyipçiler gelsin de onların verdiği cevaplara göre tartışırız yoksa sadece konuya verilecek cevaplar hemen hemen aynı ![]() zıt yorumlar olsun ki herkes savunmaya geçtiğinde farklı düşünceler çıksın ortaya
__________________ ![]() ![]() ![]() |
| | |
| | #8 (permalink) |
Ruh Halim: | hayır hayır geciktiler bugün gelmeleri gerekirdi şimdiye ![]() başlık mı dikkat çekici olmadı acaba ![]() naapsakki ![]() zıt yorumlar olsun ki herkes savunmaya geçtiğinde biz eğlenelim ![]()
__________________ |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Junior Member Üyelik tarihi: 28 Eylül 2008 Bulunduğu yer: karadeniz!in ücra kıyıları:P
Ruh Halim: | namazdalardır... malum bu ara duaya ihtiyaçları var.. deniz feneriydi.. ihale yolsuzluklarıydı.. bide Kılıçdaroğlu ile uğraşıolar.. onlar biraz zor doğrulur..
__________________ içimdeki kötü fısıldar...: acıt acıtabildiğin kadar!!!... |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: 17 Eylül 2008 Bulunduğu yer: venedik
Ruh Halim: | cami sayısı son derece normal hatta az bile niye cami yi koyduğun kategorilrin işlemi ile onların üstlendiği misyon işletim aynı değil okul günde bir defa gidilir uzakta olsa gündebir defa çekilir o kahır kilise haftada bir işe yarar cemevi bu konuda fazla bilgim yok ama kültür merkez olarak dini ibadet olunup olmadığını bilmiyorum ama cami günde 5 defa gidilip ibadet edilen bir kurum dediğiniz şahısların dediği gibi olsa bir ilçeye bir iki tane cami yaparsanız o camiye kaç insan gider adamın işi gücü var her geliş gidiş en az 1 saat sürse günde 5 saat eder çalışma saatleride geçtiği için bu insan çalışmasınmı ezan vakitlerini yakındaki camiden duymasın mı iftarını okunacak ezandan duymasınmı hadi diyelim bu dediğin durum istanbul için geçerli olsun azaltsınlar camileri peki siz hiç anadoluyu gezdiniz mi oradaki yaşamı hiç gördünüzmü ben anadoluyu adım adım gezdim ve gördüğüm tek şey yerleşmeler hiçbir zaman hepsi bir yerde değil dağınık bir yerleşme var o da onların istekleri doğrultusunda değil şartlar doğrultusunda bir köyde 10 tane hane olsun bu köyde bi de cami kesin olur ama cami demeye bin şahit ister derme çatma bir kulübe ve diyanette cami olarak geçiyor bu gördüğüm bitane değil malsef gittiğim her yerde gördüm bide bu camide imam yoksa buranın halkı ne yapsın en yakın cami yürüyerek 1 saat lik yol diyanetin bu kurumda şöyle bir yorumuda var bir köyde ez az üç hane varsa imam atarlar evet bu imamlar diyanete bağlı ancak maaşı halk tarafından da karşılanır yani köy halkı kendi imamını kendi tutar çoğu yerde anadolunun her yerinin de böyle olduğunu düşünürsek sizcede normal değilmi?
__________________ REİSS..................... Şu üçgünlük ömrüne beni sığdıramadın |
| | |