![]() | |
Forumdan Yararlanmak İçin Önce Geyik Merkezine'e Üye olman Gerekiyor.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz. (Reklamları görmezsiniz)
| ||||||||
| Siyaset Siyaset Sadece burada Serbest |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Administrator Üyelik tarihi: 13 Ekim 2007 Bulunduğu yer: (: SyMrNa :)
Ruh Halim: | TRAVMA GEÇİRMİŞ ULUSUN RESİMLERİ: Resimlerdeki asaleti, gözlerdeki güveni, şıklığı görebiliyor musunuz? Bu resimler Edirne Keşan' da çekilmiştir. Keşan Atatürkçü Düşünce Derneği Sitesinden alınmıştır. Cumhuriyet Caddesi( Atatürk'ün idealindeki modern Türkiye'nin Keşan'a yansımış hali. Evler eski ama insanların yürekleri evlerden çok daha yeni ve eskilikleri gölgede bırakıyor.) Bir Okul Gösterisi(Ütünün, deterjanın, çamaşır makinesinin olmadığı o yıllarda gömleklerdeki beyazlığa bakar mısınız? Cumhuriyetin beyazlığı gömleklere yansımış sanki) Keşan Atatürk Ortaokulunun İlk Hali-İlk Öğretmenleri 1932 Yılında Travmadan hemen sonra Keşan Zafer İlköğretim Okulu öğrencileri. O yıllardaki fakirliğe rağmen geleceğe olan güveni gözlerden okumak mümkün. Öğrenciler travmanın etkisiyle değil, okuma aşkıyla yerlere serilmiş. Hastane Bahçesi ----------------------------------------------------------------------------------- AŞAĞIDAKİLERDE TRAVMA GEÇİRMEMİŞ, ATATÜRK'ÜN DEVRİMLERİNDEN NASİBİNİ ALMAMIŞ OLANLARIN RESİMLERİ: Resimlerin üzerine herhangi bir yorum yapmaya elim varmıyor. Cumhuriyet dönemindeki ak gömleklerin yerini kara çarşaf , parlayan gözlerin yerini sönük gözler almış. Suratlardaki farkın yorumunu size bırakıyorum. Tabii ki sakaldan ve çarşaftan dolayı surat görebiliyorsanız. Hangi resimler daha travmatik sizce? Aydınlığın egemen olması umuduyla....
__________________ ![]() ![]() ![]() |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: 12 Temmuz 2008 Bulunduğu yer: ANKARA
Ruh Halim: | Sevgili gizz ; senin gözlerinden yanaklarından ellerinden öperim....İşte soysuzluğa vurulan şamar böyle olur...İşte kimlerin "travma" geçirdiği, Atatürk Gençliği tarafından böyle anlatılır ve de travmacılara ders böyle verilir... İşte o kara sakal ve kara çarşaf, demokrasinin gerektirdiği kılık kıyafet özgürlüğü değildir ve onlar ve karanlık yüzleriyle cehennem zebaniliğine soyunan onlar, demokrasiyi kullanarak, islam faşizminin peşindedirler... En ağırıma giden de ; kadınların 5.sınıf ümmetçiliği kabul edip, haysiyetsizce erkeğin kölesi olmaları ve bunu genellikle kendilerinin istemesi... Atatürk ; Avrupa ülkelerinin yarısından önce kadın haklarını tanımış ve anayasaya sokmuştu ama bunlar o zaman da, "bizler sadece erkeğimizin cinsel ihtiyaçlarını karşılaması için varız, biz onurlu ve çağdaş kadın olmak istemiyoruz" diye kılık kıyafet devrimini de tepki göstermişlerdi.... Gençlerimiz, biraz da bu tür sayfalara yönelseler, sanırım Ülkemiz için çok hayırlı bir iş yapmış olacaklar..... Sevgilerimle............
__________________ " BU DÜZEN DEĞİŞECEK " DEDİLER... "DÜZEN" HALİNDEN MEMNUN... DÜZÜLENLER NE ZAMAN DEĞİŞECEK...!!! |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Gold Member | malesef bu olay çok kötü hala böyle cahiller olduğuna inanamıorum herşeyin bi sınırı var böyle dindar olduklarınımı sanıyolar ben bunları yolda gördüğümde sinirlierim bozuluo![]()
__________________ arkadaşlar bi süre aranızda yokum malum üniversite hazırlıkları falan sizi çok özlicem kendinize ii bakın |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Gold Member Üyelik tarihi: 12 Temmuz 2008 Bulunduğu yer: ANKARA
Ruh Halim: | Alıntı:
Sevgili ayşesolmaz ; yorumuna söylenecek bir şey yok da....ben imzana takıldım.... Harika...Aynı görüşteyim......... Sevgilerimle.........
__________________ " BU DÜZEN DEĞİŞECEK " DEDİLER... "DÜZEN" HALİNDEN MEMNUN... DÜZÜLENLER NE ZAMAN DEĞİŞECEK...!!! | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Junior Member Üyelik tarihi: 25 Temmuz 2008 Bulunduğu yer: londra
Thanks: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts | resimler beni etkiledi ve düşündürdü. olay bundan daha açık, basit, herkesin anlayabileceği şekilde gösterilemezdi aslında. fakat anlamamazlıktan gelmek, takiyye yapmak bazı kesimlerin işine geliyor. şöyle düşünmekten kendimi alamıyorum: tarih tekerrür mü ediyor? bu ülke ileriye gideceğine geriye mi gidiyor? -evet, öyle sanırım.- ürkütücü bir tablo... |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: 7 Temmuz 2008 Bulunduğu yer: ege'nin incisi;)
Ruh Halim: | coook acık ve gercek bi msjdı balım tesekkürler ![]() ![]() cok sey yazıp sildm elim varmadı bi türlü..ztn resmler olayı anlatıyor tesekkürler tekrr![]() ![]() ![]()
__________________ herkes kendi mutlulugunun mimarıdır.. ![]() 1-istemek.. 2-evrenin cevap vermesi.. 3-aynı hatta bulusmak.. 4-hayal etmek.. 5-şükretmek.. |
| | |