![]() | |
Forumdan Yararlanmak İçin Önce Geyik Merkezine'e Üye olman Gerekiyor.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz. (Reklamları görmezsiniz)
| ||||||||
| Şiir Şair kardeşlerin yeri |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Üyelik tarihi: 20 Aralık 2006 Bulunduğu yer: yok
Ruh Halim: | kelebekleri bilirsin sen.. incecik kanatları benekli.. pervane olurlar ışık başlarında, çiçek yapraklarında... ben en mavisini severim ama, beyazına da tutkunum; sana benzediği için.. kara benekleri kara gözlerin gibidir; aşk taşır uzaklara... benden alır sana getirir, senden alır bana getirir, zamanı sorma! zaman bahar değilse değil. oysa ben, hep hazana takılan aklımın şaşkınlığını yaşarım bahara dokunuşlarımda.. sana dokunuşlarımda sevgili! .. 'neden şimdi? ' desem, yanıt bulamam ki! .. bulsam da fark etmez nasılsa, çünkü sana öyle alıştım ki, çünkü sana öyle vurgunum ki! .... ne baharı hesaplayacak zaman, ne de, hazanı solduracak güneş gelir aklıma; unuturum! .. bir seni unutmam! yüreğime usulca girişindeki süzülüşü, dudağıma astığın gülüşü, umuda açtırdığın çiçeği unutmam... arkası yarınları eskiden de severdim ben, şimdi daha iyi anladım, hala seviyormuşum... çünkü umut taşıyan bir yanı vardı bunun. benim sana kavuşmam umudu gibi! 'yarın 'deyip gülsem de şimdi, ağzıma küfrünü iliştirdim sensizliğin: vaz geçemediğim sevgili! yalandı bu işte! ben hiç sensiz değildim ki.. hep benimle oldun sen! .. hep bendeydin, kimseye benzemeden.. hep 'hiç kimseydin' bende ki! : korkularımda yüreğim, acılarımda afyonum, hüzünlerimde gözyaşım, sevinçlerimde müjdem, yıkılışlarımda direğim, uzaklarımda yolum, özlemlerimde elim, sevdalarımda koynum oldun ısındığım.. teşekkür ederim sevgili! ... şimdi gece! ve ben karanlığı bile sever oldum seninle.. çünkü; korkularımı unutuyorum, çünkü; bitiyor yalnızlığım, çünkü; yıldızları topluyorum, çünkü; seni severken çoğalıyorum... sokakta yürüyoruz işte: el ele... sofrada yan yanayız, yatakta göz göze.... ister bir çöle serilmiş olsun yatağımız, ister bir denize...fark etmez ki! .. her seferinde, tutamadığım bir pırıltı sıyırıp gider bedenimi.. serap olur, yakamoz olur uzak denizlerde... ah! ..bir binebilsem gemilere... FORA! ...diye bağırsam, susuverse martılar... balıklar değse ellerime; senden kalkıp bana yalpalanan yüzüşlerinde... kayıp gitseler diplere doğru... bir de, utanmasam cümle alemden! yıkansam, yıkansam, yıkansam... seninle! ... Tayyibe Atay |
| | |
| | #2 (permalink) |
Ruh Halim: | göğsüne yaslanınca susardı acılarım oysa acına acı kattım... cismine yakın gülüşüne uzağım... iflah olmaz bir cümleyim ben hiçbir sözlük yazmaz imgemi... eğriş büğrüş...'gel düzelt' desem önceki hayatına nokta koymadın ki... ve hala yollar batak ve hala yağmur dinmedi... ikimiz de biliyorduk aşk güneşe dayanan tendi... hayatsa her basamağına acı çakıllı kırık merdivendi... bastık, düştük uzağa değil ama ilk basamağın dibine saçak altı su gibi... içince çocuklar yeşerdi... Tayyibe Atay |
| | |
| | #3 (permalink) |
Ruh Halim: | hani, bir kitap okUmaya başlarsınız... ilk satırlarda çeker sizi içine... öyle güzeldir ki anlatım, tüm gerçeklik bir yana... o kurgunun içine kapılır gidersiniz... öyle kapılırsınız ki... uzaklardan bir el uzanıp tutar ellerinizden... aLıp götürür uzaklara,, kOkusu ulaşır size dağların,denizin,çiçeklerin... bİr meltem okşayıp geçer teninizi... dOkunuşları hissedersiniz ya yüreğinizde... hani, bilseniz de kurgu olduğunu... o akışı bırakmak istemezsiniz... bir yandan merak edersiniz ... "ne olacak?" bilirsiniz oysa... hiç bir şey olmamıştır... olmayacaktır... her şey sadece ihtimaller bütünüdür... ve o ihtimaller öyle yaşanılası, ve o kurgu öyle gerçektir ki.. yaşadığınız ana baskın çıkar ya... ama nedense... "son" önemlidir hep... o kitabın da sonuna ulaşmak istersiniz... diğer yandan o kitabı bitirmek , o hayali tüketmektir. bilirsiniz.. her sonun bir tükeniş olduğunu öğretmiştir hayat size... OkUmak - OkUmaya kıyamamak bir çelişki olur içinizde... oysa, çelişki daha çekici kılar o kitabı... daha bir özümsemeye başladığınızı hissedersiniz o nOkTadAn sonra OkUduklarınızı... her sayfada "son" a biraz daha yaklaştığınızı bilerek, her sayfada biraz daha kaybederek, her sayfada biraz daha tükenerek, ve içiniz burkularak o "son" sayfa, kitabın arka kapağını kapatırsınız usulca. siz dışarıda kalansınızdır... her şey ilk sayfa ile son sayfa arasında, avuçlarınızdadır şimdi.. sımsıkı tutarsınız birkaç dakikalığına ellerinizde.. bazı ilişkiler gibi.. hani, bitmesine kıyamadığınız, tüm güzelliğine rağmen devam edemeyeceğini, gideceği bir yer olmadığını, sadece bir ihtimalin yaşandığını bildiğiniz bir ilişki gibi, yüreğinizden bırakmak istemeden, ama artık sadece dışından bakarak, sımsıkı sarıldığınız birkaç dakika gibi . ve sonra: bir hayat kayar ellerinizden.. kütüphane raflarındaki yerini alır.. ara sıra sayfaları yeniden karıştırılmak üzere... |
| | |
![]() |
| Etiketler: seninle |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|