|
|
|
|
#1 |
|
Administrator
Rep Puanı: 58
Rep Derecesi :
![]() |
Bu soruyu çözebilene aşkolsunBu soruyu çözebilene aşkolsun
SBS Sınavı yapıldı. Sınavda sorulan sorulardan ikisi yanlış çıktı. Kalan sorular arasında Can Dündar öyle bir tane görmüş ki çözebilene aşk olsun.
Dündar "Soru, cumartesi günkü 8. Sınıf Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) soruldu. Kendinize güveniyorsanız, bir de siz deneyin. Bakalım bir seferde (bırakın cevabın ne olduğunu) neyin sorulduğunu anlayabilecek misiniz?" diyor. İŞTE O SORU: “Aşağıda bazı kelimelerin anlamları ve bu kelimelerin bu anlamda kullanıldıkları cümleler verilmiştir. Bu kelimeleri cümlelerin içinden bularak bulmacanın satırlarına yazınız. Soldan Sağa 1. Bir işi sağlamak veya bozmak için girişilen gizli çalışma. 2. Bir konuyu yazılı veya sözlü olarak açıklamaya yarayan kelime dizisi. 3. Önemli, yararlı, değerli şey. CÜMLELER: Devlet; tarih, kültür ve tabiat varlıklarının korunmasını sağlar. Hiçbir zaman onların oyununa kanmış değildir. Bu yazıda çoğu türküde rastladığımız basmakalıp sözler vardır. Buna göre bulmacanın 3. sütununda yer alan harfler aşağıdakilerden hangisidir? A) Z-R-L B) B-S-V C) U-Z-R D) L-K-B CAN DÜNDAR CEVABINI ZOR BULMUŞ Nasıl? İçinden çıkabildiniz mi? Ben ancak 3-5 kere okuduktan sonra “işi sağlamak veya bozmak için girişilen gizli çalışma”nın, 2. cümledeki “OYUN” olduğunu anladım. Bulmacanın 3. sütununa (dikey sütun mu yatay sütun mu, o da belli değil ya) “U” denk geldiği için “C” şıkkını işaretledim. Bu kadar kazık bir soruyla baş edebilen tüm öğrenci arkadaşlarımın alnından öpmek istedim.
|
|
|
#2 |
|
Ala Geyik
Rep Puanı: 0
Rep Derecesi :
![]() |
benm A kitapçığıydı ve ilk soruydu bu soruyu 2 kere okudum başta sonra boş bıraktım ve daha sınavın başında morelim bozuldu sonra geri döndüm 2-3 kerede o zaman okudum C yaptım ve doğru çıktı ve btün arkadaşlarım bu sorudan şikayetçi oldular saçma ve gereksiz bi soru
|
|
|
#3 |
|
(: Ren Geyiği :)
|
üçünün de ne olduğunu bulamadım
|
|
|
#4 |
|
Ala Geyik
|
1-oyun
2-söz 3-varlık Küçücük çocuklar bunu nasıl düşünsün..Hadi bize acımıyolarda onlarada mı acımıyolar,insaf...
|
|
|
#5 |
|
Acemi Geyik
Rep Derecesi :
![]() |
Yzık bu çocuklara yarış atı gb çalıştırıyorlar benim bile zorlanacağım bir soru 12 -13 yaşındaki çocuk nasıl bilsin üzülüyorum şimdiki çocukların haline
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ala Geyik
Bulunduğu yer: dünyadan geyik merkezine dünyadan geyik merkezine :P
Rep Puanı: 13
Rep Derecesi :
![]() |
ne saçma bi sorudur bu ya sru da değil bence
bilmece yarısması mı yapılıoda haberimiz yok
|
|
|
#7 |
|
Acemi Geyik
Rep Derecesi :
![]() |
bn de galiba son soruydu ve çözdüm ama saçma bi soruydu
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ala Geyik
|
ilk sorumdu boş bıraktım bütün soruları çözdükten sonra geri döndüm düşündüm düşündüm oyunu buldum ordan işaretledim
|
![]() |
| Etiketler: askolsun, cozebilene, soruyu |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|