GeYiK MeRKeZi FoRuMu  
Forumdan Yararlanmak İçin Önce Geyik Merkezine'e Üye olman Gerekiyor.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.

Geri git   GeYiK MeRKeZi FoRuMu > Eğitim > Liseler > SBS

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Yeni Konu aç Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12-26-2007, 05:38 PM   #1 (permalink)
Gold Member

gözde96 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:
gözde96 - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart eğitimde 10 yenilik

Her yıl çok sayıda değişiklikle eğitim yılına başlayan öğrencileri, bu yılda 10 önemli değişiklik bekliyor. Bu değişiklikler şöyle olacak:

1- OKS bu yıl (2008) son kez yapılacak. Bu yıl(2008) 6 ve 7'nci sınıflar için SBS uygulanacak.

2- İlköğretimde, öğrencilerin başarısı, daha önce yazılı ve uygulamalı sınavlar ile sözlü, ödev veya projelerden alınan notlara göre tespit edilirken, bundan sonra başarıda proje ve performans belirleyici olacak.

3- Yazılı sınavlarda en az üç soru yöneltilecek. Sınavlarda dönem başından beri işlenen her konudan soru yöneltilecek.

4- Ortaöğretimde olduğu gibi ilköğretimde de notlar 100'lük sisteme göre verilecek. Sonuçlar, öğretmen not çizelgelerine yazılacak ve beşlik sisteme göre nota çevrilerek karneye işlenecek.

5- İlköğretim 1-2 ve 3'üncü sınıf öğrencilerine yıl sonu karnesinden önce gelişim durumları hakkında velilerini bilgilendirmek için ara karne niteliğinde "Öğrenci Gelişim Raporu" verilecek.

6- İlköğretimin dördüncü sınıfından sonra karnelerde, öğrencilerin önceki yıllarda aldığı dersler ve bu derslerin yıl sonu ortalaması görülecek.

7- "Medya Okuryazarlığı" dersi, 5 pilot ildeki uygulamasından sonra ilk kez bu yıl 6, 7 ve 8'inci sınıflarda seçmeli ders olarak okutulacak.

8- Mahkemelik disiplin cezalarında adli işlem sonucu beklenmeyecek. Öğrenciye ceza verilebilecek. Veli mahkemed sonra isterse itiraz edebilecek.

9- Uyuşturucu ve alkol kullandıkları tespit edilen öğrencilerin tedavileri okullarda yapılacak.

10- Okulda içki içen öğrenciler bir günden beş güne kadar okuldan uzaklaştırma cezası alacak.

gözde96 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Site İçi Arama
Site İçi Arama
Alt 01-15-2008, 04:09 PM   #2 (permalink)
Senior Member

mobimag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:

son maddeyi beenmedim bunlar ünv liler için geçerli deil dimi
mobimag isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-19-2008, 12:22 PM   #3 (permalink)
Gold Member

gözde96 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:
gözde96 - MSN üzeri Mesaj gönder

bilmiyorum nese bitmene az kalmış mobimag sonra içersin içki biçki
gözde96 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Tags: ,

Seçenekler
Stil