![]() |
| | #1 (permalink) |
| Gold Member | “ Menderes ve Gediz ırmakları çevresindeki pazarlarda çok çeşitli ürünler satılıyor. Geçen hafta daha önce görmediğim adına hurma denilen bir meyve satın aldım. Satıcıdan hurmanın uzak ülkelerden getirildiğini öğrendim. Hurmayı satın almak için başka bir mal verip değiş tokuş yapmadım, karşılığında para ödedim.” Metne göre Lidyalılarla ilgili olarak aşağıdaki sonuçlardan hangisine ulaşılabilir? A) Lidya halkının tek geçim kaynağı tarımdır. B) Ticaret genellikle kara yolu ile yapılmaktadır. C) Lidyalıların başka ülkelerle siyasi ilişkileri gelişmiştir. D) Lidyalılar gelişmiş bir ticari hayata sahiptiler. Öğrenme Alanı : İnsanlar, Yerler ve Çevreler Ünite : Yeryüzünde Yaşam Kazanım : 7. Anadolu ve Mezopotamya’da yaşamış ilk uygarlıkların yerleşme ve ekonomik faaliyetleri ile sosyal yapıları arasındaki etkileşimi fark eder. Örnek-2. Aşağıdaki altı çizili eklerden hangisi yeni bir sözcük türetmiştir? A) Herkesten daha az yorulmuştu. B) Törende şarkı söyleyip şiir okumuş. C) Arkadaşımın babası, eve sabaha karşı gelmiş. D) Bugün mutluluk şiirleri okudum. Öğrenme Alanı : Okuma Konu : 1. Kelimenin yapı özellikleri ile ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama Kazanımlar : 1. Kök ve eki kavrar. 2. Yapım eki ile çekim ekini ayırt eder. 3. Basit, türemiş ve birleşik kelimeleri ayırt eder. Örnek-3. Tarihi İpek Yolu’na sahip olma düşüncesi, devletler arasında güç mücadelesi yaşanmasına neden olmuştur. Bu durumda İpek Yolu üzerinde yer alan devletler arasındaki ilişkilerde aşağıdakilerden hangisinin etkili olduğu söylenebilir? A) Ekonomik çıkarlar B) Siyasi rekabet C) Kültürel ilişkiler D) Dini gelişmeler Öğrenme Alanı : Kültür ve Miras Ünite : İpek yolunda Türkler Kazanım : 4. İpek Yolunun toplumlar arası siyasal, kültürel ve ekonomik ilişkilerdeki rolünü fark eder. başka bir yerden alıntıdır.bu sorular çıkabilirr... kolay yaaa ![]() |
| | |
| Site İçi Arama |
Site İçi Arama |
| | #2 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Sep 2007 Bulunduğu yer: . . .
Thanks: 46 Thanked 18 Times in 15 Posts | varya en şanssız biziz şimdiki beşlerin bile örnek kitapçıkları olcak bi bizim test kitapçımız yok hhaaa |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Super Moderator | 1) D 2) Altı çizili ek yok 3) A Cevap anahtarı var mı ?
__________________ Sesin ve yüzün çok masumdu ben yanlıştım sen doğru Kimse uyanıp yeni biri olamaz anlayamadığım tek bulgu Acaba neden diye sayıklarken zihnime istemsiz sorgu Farkına varamadık aynıydık yüzlerimizde hep korku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Sep 2007 Bulunduğu yer: . . .
Thanks: 46 Thanked 18 Times in 15 Posts | Jamjit değil bi kere onun ismi cemden geliyo bu bir Jlri büyük yapcan ayrıca apizim dememin boşu boşuna bi nedeni yok çünkü apizim 19 yaşında ama o benm apizim kimseye vermem kimse apizime api demicek![]() |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Super Moderator | Öz kardeşim beni bu kadar savunmuyor be. Helal TeTu
__________________ Sesin ve yüzün çok masumdu ben yanlıştım sen doğru Kimse uyanıp yeni biri olamaz anlayamadığım tek bulgu Acaba neden diye sayıklarken zihnime istemsiz sorgu Farkına varamadık aynıydık yüzlerimizde hep korku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| | |
![]() |
| Tags: oornekk, sbs, soruu |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|