![]() |
| | #1 (permalink) |
| Moderator Üyelik tarihi: Jan 2008 Bulunduğu yer: City oF GFB ! - Mıgros
Ruh Halim: | Amerika'da yapılan bir araştırma, günde 5 bardak su içmenin, bağırsak, göğüs ve mesane kanseri riskini yüzde 45 ile yüzde 79 oranında azalttığını ortaya koydu. Washington Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, vücuttaki su miktarında yalnızca yüzde 2 düşüşün bile kısa süreli hafızada bulanıklık, temel matematik konusunda ve bilgisayar ekranına odaklanmakta zorluk çekmeye yol açabildiği kaydedildi. Buna karşılık günde 5 bardak su içilmesinin [[Linkleri üyelerimiz görebilir.Üyeyseniz Mailinizi Onaylayın. Buraya tıklayarak üyemiz olabilirsiniz...] riskini yüzde 45 oranında azalttığı ve ek olarak [[Linkleri üyelerimiz görebilir.Üyeyseniz Mailinizi Onaylayın. Buraya tıklayarak üyemiz olabilirsiniz...] riskini yüzde 79, mesane kanseri riskini ise yüzde 50 oranında azaltabildiği vurgulandı. Su eksikliği gündüz duyulan yorgunluğun bir numaralı nedenini oluşturuyor. Yapılan ön araştırmalar, günde 8-10 bardak içilen suyun sırt ve eklem ağrısı çekenlerin yüzde 80'inde bu ağrıları ciddi oranda azalttığını ortaya koyuyor. Aynı araştırmada, Amerikalıların yüzde 75'inin vücudunda su eksikliği tespit edildi. Yine Amerikalılar'ın yüzde 37'sinde ise susuzluk mekanizmasının genellikle açlıkla karıştırıldığı belirlendi. Araştırmada, diyet yapan deneklerden yüzde 100'ünde bir bardak suyun bile, gece geç saatlerde açlıktan dolayı duyulan "kazınmaları" tamamen giderdiği görüldü. |
| | |
| Site İçi Arama |
Site İçi Arama |
| | #2 (permalink) |
| Süper Moderatör Üyelik tarihi: Oct 2007 Bulunduğu yer: izmir
Ruh Halim: | 5 bardak mı 5 litre gidiyo valla günde maaşallah
__________________ ![]() "Bir milletin başarısı, mutlaka bütün milli güçlerin bir istikamette oluşmasıyla mümkündür. Bu nedenle bilelim ki, elde ettiğimiz başarı, milletin güç birliği etmesinden, ortak hareket etmesinden ileri gelmiştir. Eğer aynı başarı ve zaferleri gelecekte de tekrarlamak istiyorsak, aynı esasa dayanalım ve aynı şekilde yürüyelim.." |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Super Moderator | onu diyecektim ben de süngerleştim iyicene 5 litre su artı sulu yiyecekler 6-7 litreyi buluyoz günde ![]()
__________________ Sesin ve yüzün çok masumdu ben yanlıştım sen doğru Kimse uyanıp yeni biri olamaz anlayamadığım tek bulgu Acaba neden diye sayıklarken zihnime istemsiz sorgu Farkına varamadık aynıydık yüzlerimizde hep korku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| | |