![]() |
| | #1 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Aug 2007 Bulunduğu yer: g.o.p uA-eski açık
Thanks: 17 Thanked 313 Times in 150 Posts | İngiliz bilim adamlarının yaptığı araştırmalar, bilgisayar klavyelerinde, klozetteki kadar bakteri bulunduğunu ortaya koydu. Bilim adamları, bilgisayar klavyelerinde bulunan milyonlarca bakterinin kullanıcılarda ishal, kusma ve benzeri pek çok rahatsızlığa yol açabildiğine dikkat çekti. Bilim adamları ve mikrobiyologların sonuçları "Which?" adlı dergide yayımlanan araştırmaları, klavyelerde bulunan bakterilerin arasında koli basili ve enfeksiyonlara yol açan 'Staphylococcus aureus' bakterilerinin de bulunduğunu ortaya koydu. 33 ayrı klavyeyi inceleyen bilim adamları, klavyelerin üzerindeki bakterilerle klozet ve tuvaletlerin kapı kollarında bulunan bakterileri karşılaştırdı. Bilim adamları, araştırmada kullanılan bir klavyenin kesinlikle kullanılmamasını istedi ve bu klavyede, bir klozettekinden 5 kat fazla bakteri bulunduğunu, kirliliğin, kabul edilebilir düzeyin 150 kat üstünde olduğunu belirtti. BAKTERİNİN SEBEBİ KLAVYE ÜZERİNDE YEMEK YENMESİ Bilim adamları, klavyelerde bakteri üremesinin en önemli sebebinin, kullanıcıların bilgisayar başında yemek yemesi olduğunu kaydetti ve dökülen kırıntıların bakterilerin üremesine yol açtığını ifade etti. Bilim adamları, kullanıcıların kişisel temizliğe dikkat etmemesinin, el yıkamamasının da bakteriyel kirliliğe neden olduğunu bildirdi. Anketler, her 10 kişiden birinin "asla" klavyesini temizlemediğini gösteriyor. Bilim adamları, bakteriyel kirlilik tehlikesinin telefon ahizelerinde de bulunduğu konusunda uyardı.
__________________ korku içime hucmederken korkup kaçar cesaret Felaket sarsılışımı izler, cesede çevirir esaret -------"Size yalan söylemişler, edebiyat eğlencelidir" |
| | |
| Site İçi Arama |
Site İçi Arama |
| | #2 (permalink) |
| Süper Moderatör Üyelik tarihi: Oct 2007 Bulunduğu yer: izmir
Ruh Halim: | ya ben klavyemin üzerinde yemek yemem.. he gün de temizlerim bütün pcyi hem hayatım o benim işimin bi parçası.. klavyesiz durulur mu hiç canıımm ![]() bakteri varsa da umrumda değil valla napiim ![]()
__________________ ![]() "Bir milletin başarısı, mutlaka bütün milli güçlerin bir istikamette oluşmasıyla mümkündür. Bu nedenle bilelim ki, elde ettiğimiz başarı, milletin güç birliği etmesinden, ortak hareket etmesinden ileri gelmiştir. Eğer aynı başarı ve zaferleri gelecekte de tekrarlamak istiyorsak, aynı esasa dayanalım ve aynı şekilde yürüyelim.." |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Super Moderator | bu bilimadamları laptoplarını tuvalette kullanıyorlar galiba ayrıca yemek masası dururken niye bilgisayarımdan yiyim ki manyak mıyım ben yav ![]()
__________________ Sesin ve yüzün çok masumdu ben yanlıştım sen doğru Kimse uyanıp yeni biri olamaz anlayamadığım tek bulgu Acaba neden diye sayıklarken zihnime istemsiz sorgu Farkına varamadık aynıydık yüzlerimizde hep korku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Jan 2008 Bulunduğu yer: Yazılarımda;)
Ruh Halim: | ilginç paylaşım hehe biraz kırsal bi alanda olduumçin benimknin arasında karıncalarda mevcut![]()
__________________ ''Nemrud isen ateşten kork!Ateşe gireceksen önce İbrahim ol!. .'' alıntıdır |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Nov 2007 Bulunduğu yer: dertten....
Ruh Halim: | zaten herseye artık bakteri var nerye baksan bakteri...
__________________ OFFFF OFFFF YALAN DÜNYA DAHA NE KADAR ÇEKTİRECEKSİN BANA... GİDEN BU YOLCULARDAN EN COK BEN ŞANSIZIM NE KADAR COK YAŞADIYSAM OKADAR COK YANLIZIM.... |
| | |
| | #8 (permalink) |
Ruh Halim: | bende de bakteri vardır mutlaka ....acaba varmı yaw bak şimdi şüphelendim kendimden...
__________________ OFFFF OFFFF YALAN DÜNYA DAHA NE KADAR ÇEKTİRECEKSİN BANA... GİDEN BU YOLCULARDAN EN COK BEN ŞANSIZIM NE KADAR COK YAŞADIYSAM OKADAR COK YANLIZIM.... |
| | |
| | #10 (permalink) |
Ruh Halim: | bu bir gercek gozde her insanda bakteri vardır...
| | |
![]() |
| Tags: bakteri, esit, klavyedeki, klozettekine |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|