![]() |
| | #1 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Jan 2008 Bulunduğu yer: Yazılarımda;)
Ruh Halim: | Eveet arkadaşlar bu bölümü ben istedim fakat hastalandım vs derken daha bismillah tek bir konu açamadık babama getirilen broşürlerden ve kendimden sizlere bikaç bilgi aktarıcam sitemizde annede var anne adaylarıda(hemen her kıs öledir gelicek için )Anne sütü bebekler için son derece önemlidir çünkü; *Anne sütünün besin öğeleri bileşimi bebeğin gereksinmelerine uygundur. *Bebeği koruyucu maddeler içerir. *Sindirime yardımcı aktif enzimler içerir. *Enfeksiyonu önleyen etmenler içerir. *Hormonlar ve büyüme faktörleri içerir. *Anne sütü ile beslenen bebeklerde üst solunum yolu ve sindirim sistemi enfeksiyonları daha az görülür. *Orta kulak iltihabı riskini azaltır. *Çene ve diş gelişimini olumlu etkiler. *Bazı kronik hastalıkların oluşma riskini azaltır. *Alerji ve pişiğe karşı bebeği koruyucudur. *Bebeğin ruhsal, bedensel ve zeka gelişimine yardımcı olur. *Anne sütü alan bebekler daha az ağlarlar. *Anne sütü herzaman sterildir, ısı derecesi idealdir. Anne sütü bebekler için en ideal besindir.Anne 'sütü olduğu ve bebek aldığı sürece' emzirilmelidir.Emzirme sadece bebekler için değil annelerin de sağlıklarını korumaları için son derece önemlidir. Emzirme anneler için çok önemlidir çünkü; *Emziren annelerin göğüs kanserine ve yumurtalık kanserine yakalanma riski azalır. *İlerleyen yaşlarda oluşan kemik erimesine karşı(osteoporoz)direnci arttırır. *Doğum sonrası rahimin eski haline dönmesine yardımcı olarak anneyi aşırı kan kaybından korur. *Emziren anneler gebelik sonrası daha rahat kilo verirler. *Emziren anneler bebeklerini sadece anne sütü ile besledikleri sürece tekrar hamile kalma riskleri azalır. *Anne sütünü hazırlama sorunu yoktur. *Ekonomiktir. Kendi yorumum: {Anne sütünün dondurulup ileriki yaşlarda bireyin bazı hastalıklarına çare olduğunu biliyor muydunuz?} -Bağırsak nemini sağlayıp rahat tualete çıkmamızı sağlayan bifidobakterileri nişasta öldürür! -Bugün..hazır mamaların %85'inde müşteri memnuniyeti için nişasta içeriklidir bebek nişastanın tadını alıyorr ve başka birşey yemez hale geliyor bifidobakterileri öldürüyoruz -Bunun sonucunda kabızlığı doğuruyoruz, bağırsak tembelliğinii..hemde ömür boyu!çekiyor ondan sonra çocuk çünkü bu bakteriler kendini yenilemiyor ve de sayılı doğuyoruz hücre gibi tıpkı.. -Yapılan araştırmalarda anne sütü alanla almayan bireyler arası psk. farklılıkların uçurum olduğunu görürürüz..almayan bireyler saldırgan ve agresif yetişiyor toplumumuza..vb birçok etken sayabiliriz şimdilik bu kadar bir çocuk dr.u kızı olarak sormak istedikleriniz varsa yardımcı olurum ![]()
__________________ ''Nemrud isen ateşten kork!Ateşe gireceksen önce İbrahim ol!. .'' alıntıdır |
| | |
| Site İçi Arama |
Site İçi Arama |
| | #4 (permalink) |
Ruh Halim: | açıldıya kıss bende yeni konu açdım işde ![]()
__________________ ''Nemrud isen ateşten kork!Ateşe gireceksen önce İbrahim ol!. .'' alıntıdır |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Nov 2007 Bulunduğu yer: dertten....
Ruh Halim: | zoe sayende hepimiz saglık konusunda bilgileniyoruz hele bu anne sutu için bayanlar için cok iyi olmus cok saol zoe.....
__________________ OFFFF OFFFF YALAN DÜNYA DAHA NE KADAR ÇEKTİRECEKSİN BANA... GİDEN BU YOLCULARDAN EN COK BEN ŞANSIZIM NE KADAR COK YAŞADIYSAM OKADAR COK YANLIZIM.... |
| | |
| | #6 (permalink) |
Ruh Halim: | sende saolasın kardeşim evet sağlık ç0k önemli
| | |
| | #8 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Nov 2007 Bulunduğu yer: dertten....
Ruh Halim: | olmadı sinan senin anne sutu içme yasın coktan gecti.....
__________________ OFFFF OFFFF YALAN DÜNYA DAHA NE KADAR ÇEKTİRECEKSİN BANA... GİDEN BU YOLCULARDAN EN COK BEN ŞANSIZIM NE KADAR COK YAŞADIYSAM OKADAR COK YANLIZIM.... |
| | |
| | #9 (permalink) |
Ruh Halim: | konuyu yine sabdırma sinaan
| | |
| | #10 (permalink) |
| Super Moderator | dızar falla jok fena dızınca türkcesi bosuluor ![]()
__________________ Sesin ve yüzün çok masumdu ben yanlıştım sen doğru Kimse uyanıp yeni biri olamaz anlayamadığım tek bulgu Acaba neden diye sayıklarken zihnime istemsiz sorgu Farkına varamadık aynıydık yüzlerimizde hep korku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| | |
![]() |
| Tags: anne, sutu |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|