![]() |
Forumdan Yararlanmak İçin Önce Geyik Merkezine'e Üye olman Gerekiyor.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
| ||||||||
| Sağlık Sağlık bilgisi :) |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Jan 2008 Bulunduğu yer: City oF GFB ! - Mıgros
Ruh Halim: | Klinilk çocuk hastalıkları ve yeni doğan uzmanı Dr. Gülnihal Şarman, erken doğumla dünyaya gelen parmak bebeklerle ilgili sorularımızı yanıtladı: * Hangi bebeklere 'erken doğan' denmektedir? Tıp dünyası 24 hafta ile 37 hafta arasında erken doğan bebekleri prematüre olarak tanımlıyor. Türkiye'de her yıl 1 milyon 387 bin canlı doğum yaşanıyor ve bunların yaklaşık yüzde 10'u erken doğum ile sonuçlanıyor. Türkiye'de her yıl 130 binin üstünde erken doğum gerçekleşiyor. Prematüre bebekler ne kadar erken doğarlarsa, hastanede kalış süreleri ve sağlık riskleri o denli yükseliyor. Birçok aile, bebeklerinin yaşaması için büyük masraflar altına giriyor. Birçok aile de karşılaştıkları durum hakkında bilgi sahibi olmadıkları için ne yapacaklarını bilemiyor. Ellerine alamadıkları, uzaktan sevdikleri bebeklerinin olması, onlar için büyük bir üzüntü kaynağı oluşturuyor. Unutmayın; 37. haftadan önce doğan bebek prematüredir. 34-37 hafta arası doğan bebeğe bizler 'sınırda prematüre' deriz. 30-34 hafta arası doğana prematüre, 26-30 hafta arası doğana 'ileri derecede prematüre' denir. 24-25 haftada doğan bebek ise 'yaşam sınırında prematüredir'. Bu haftalarda doğan bebeklerin hayata tutunma yetenekleri sınırlıdır. __________________
__________________ ♥---==-♥°° Ñè MuTlu VATANI Sevene°°♥-==---♥ |͇̿C͇̿¤̿ ͇̿| Ne MuTLu ••¤ TÜRKÜM ¤•• DiYeN'e ... ! |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Feb 2008 Bulunduğu yer: ⓞⓡⓓⓐⓝ
Ruh Halim: | banlayın şunu yha paylaşım için saol..
__________________ æ αткη l ¢єнєηηємм∂є αтєşιηℓє кανυя вιzι кαяαкαятαℓ ......................●ιηвαℓαη¢є∂● .......... |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Gold Member Üyelik tarihi: Feb 2008 Bulunduğu yer: ⓞⓡⓓⓐⓝ
Ruh Halim: | Alıntı:
![]()
__________________ æ αткη l ¢єнєηηємм∂є αтєşιηℓє кανυя вιzι кαяαкαятαℓ ......................●ιηвαℓαη¢є∂● .......... | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Jan 2008 Bulunduğu yer: City oF GFB ! - Mıgros
Ruh Halim: | allahım ya mp3 ıcın neler yapıo ![]()
__________________ ♥---==-♥°° Ñè MuTlu VATANI Sevene°°♥-==---♥ |͇̿C͇̿¤̿ ͇̿| Ne MuTLu ••¤ TÜRKÜM ¤•• DiYeN'e ... ! |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Nov 2007 Bulunduğu yer: dertten....
Ruh Halim: | ben hiç parmak cocuk gormedim yaw
__________________ OFFFF OFFFF YALAN DÜNYA DAHA NE KADAR ÇEKTİRECEKSİN BANA... GİDEN BU YOLCULARDAN EN COK BEN ŞANSIZIM NE KADAR COK YAŞADIYSAM OKADAR COK YANLIZIM.... |
| | |
![]() |
| Tags: 130, bin, cocuk, doguyor, her, parmak, turkiyede, yil |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|