![]() |
Forumdan Yararlanmak İçin Önce Geyik Merkezine'e Üye olman Gerekiyor.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
| ||||||||
| Sağlık Sağlık bilgisi :) |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Moderator Üyelik tarihi: Jan 2008 Bulunduğu yer: City oF GFB ! - Mıgros
Ruh Halim: | Sigara-uyku ilişkisini araştıran bilim adamından tiryakilere bir kötü haber daha.. John Hopkins Üniversitesi Tıp Okulu'ndan Dr. Nareş Purjabi'nin başkanlığındaki ekip, uyku sorununa sigara yüzünden ortaya çıkan sağlık sorunlarının mı yol açtığı, yoksa sigaranın tek başına uyku kaçırıcı bir etkisinin mi bulunduğunu anlamak için araştırma yaptı. 40 KİŞİ ÜZERİNDE DENEY Bunun için sigarayla bağlantılı bir rahatsızlıkları bulunmayan orta yaştaki 40 kişinin uyku durumları, aynı sayıdaki içmeyenlerle karşılaştırıldı. Uyku esnasında beynin elektriksel faaliyetlerini ölçmek için denekler evlerinde EEG makinelerine bağlandı. NİKOTİNİN ETKİSİ DAHA FAZLA Araştırma sonucunda içicilerin derin uyku sürelerinin daha az olduğu, daha ziyade hafif bir uyku çektikleri tespit edildi. İçenlerle içmeyenler arasında en büyük farklılığınsa uykuya daldıktan hemen sonra görüldüğü, bunun da nikotinin etkisinin uykunun ilk safhalarında daha fazla olduğunu gösterdiği kaydedildi.
__________________ ♥---==-♥°° Ñè MuTlu VATANI Sevene°°♥-==---♥ |͇̿C͇̿¤̿ ͇̿| Ne MuTLu ••¤ TÜRKÜM ¤•• DiYeN'e ... ! |
| | |
| Site İçi Arama |
Site İçi Arama |
| | #2 (permalink) |
| Super Moderator | Anestezi uzmanları soruyor zaten ameliyat olmadan önce sigara içiyor musun diye adamlar uyumuyo ki ![]()
__________________ Sesin ve yüzün çok masumdu ben yanlıştım sen doğru Kimse uyanıp yeni biri olamaz anlayamadığım tek bulgu Acaba neden diye sayıklarken zihnime istemsiz sorgu Farkına varamadık aynıydık yüzlerimizde hep korku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Moderator Üyelik tarihi: Jan 2008 Bulunduğu yer: City oF GFB ! - Mıgros
Ruh Halim: | valla soruolarmı ![]()
__________________ ♥---==-♥°° Ñè MuTlu VATANI Sevene°°♥-==---♥ |͇̿C͇̿¤̿ ͇̿| Ne MuTLu ••¤ TÜRKÜM ¤•• DiYeN'e ... ! |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Super Moderator | Sormazlar mı iki kere ameliyat geçirdim. Dedim ne sigaram var ne alkolüm fiyattan anesteziyi düşün dedim ben dedim ![]()
__________________ Sesin ve yüzün çok masumdu ben yanlıştım sen doğru Kimse uyanıp yeni biri olamaz anlayamadığım tek bulgu Acaba neden diye sayıklarken zihnime istemsiz sorgu Farkına varamadık aynıydık yüzlerimizde hep korku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Super Moderator | ikisi de ayaktan google jamjit sağ ayak bileği yaz benim röntgeni görürsün ![]() Sadece Üyeler konuyu görebilir. Üye Ol...]
__________________ Sesin ve yüzün çok masumdu ben yanlıştım sen doğru Kimse uyanıp yeni biri olamaz anlayamadığım tek bulgu Acaba neden diye sayıklarken zihnime istemsiz sorgu Farkına varamadık aynıydık yüzlerimizde hep korku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konu Jamjit tarafından (02-24-2008 Saat 03:35 PM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Super Moderator | çivi var ![]() özel ama bunların içi boş çıkacağı zaman içine bi aleti döndürerek sokuyorlar sonra bir çekiyorlar çıkıveriyor daha bana olmadı ama Olacak inşallah
| | |
| | #10 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Nov 2007 Bulunduğu yer: dertten....
Ruh Halim: | vaybe işte ben buna inanırım bende sigara cok içerim ve nerdeyse hiç uyumam hemen hemen hergunum bi iki saaat uyumakla geciyor okdar amasadece sigaraya baglayamam belkide sigaranın etkisi vardır...
__________________ OFFFF OFFFF YALAN DÜNYA DAHA NE KADAR ÇEKTİRECEKSİN BANA... GİDEN BU YOLCULARDAN EN COK BEN ŞANSIZIM NE KADAR COK YAŞADIYSAM OKADAR COK YANLIZIM.... |
| | |
![]() |
| Tags: derin, haram, icene, sigara, uyku |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|