![]() |
| ||||||||
| Resim Bölümü Manzara, doğa, ilginç fotoğrafların yanı sıra kendi çekimleriniz, karikatürler ve komik resimler de burada |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Gold Member | Cennet Ve Cehennem Mağaraları Bir yeraltı deresinin yolaçtığı kimyasal erozyonla tavanın çökmesi sonucu meydana gelen mağaralar 70 metre derinliğe sahip. Çökük tabanının güney ucunda 200 m uzunluğunda ve en derin noktası 135 m olan büyük bir mağara girişi yer almakta. ![]() Nemrut Dağı Doğu Anadolu'nun yüksek dağlarından biri olan Nemrut sönmüş bir volkan.M.Ö. 69-36 yıllarında hükümdarlık yapmış olan Kommagene Kralı I. Antiochos’un tanrıları ve atalarına minnettarlığını göstermek için yaptırdığı mezarı, anıtsal heykelleri ve benzersiz manzarası ile Helenistik Dönemin en görkemli kalıntılarından birisidir. ![]() Ağrı Dağı Zirvesi 4 mevsim boyunca erimeyen kar ve takke buzulu ile kaplı volkanik bir dağ olan Ağrı 5137 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek dağı. ![]() Balıklıgöl Dönemin zalim kralı Nemrut'un kızını seven Hz. İbrahime olan öfkesinin sonucu oluşan Balıklıgöl anadolu'nun en fazla dikkat çeken yerlerinden biri. Kutsal kitap Kuran-ı Kerimde Nemrut'un Hz. İbrahim'e yüksek bir kaleden ateş attığı sırada Allah'ın suya emrederek "Ey ateş, İbrahim'e karşı serin ve selamet ol" emriyle ateşin suya, odunların ise balıklara dönüştüğü anlatılmaktadır ![]() Dalyan Dev sazlıkları ve muhteşem deltasıyla Dalyan Anadolu'nun mucize değerleri arasında. ![]() Halfeti Yavuz Sultan Selim zamanında Osmanlılar'a geçtikten sonra Urumgala ve Rumkale adlarını alarak 1954 yılında ilçe olan Halfeti'nin büyük bir kısmı Bilecik Barajı inşaatı sırasında sular altında kalmıştır. Bugün turizmin parlayan yüzü niteliğinde olan Halfeti güçlü bir tarihi suları alında saklıyor. ![]() Kız Kumu Eski çağlarda yaşanan fakir balıkçı ile kral kızının aşkı ve sonrasında kızın sırtına isabet eden bir ok.. Hakkında nice efsanelerin yazıldığı Kız Kumu denizin ortasına dil gibi uzanan kumsal ile tam anlamıyla bir mucize... ![]() Likya Yolu Fethiye’den başlayip önce Kaş, daha sonra da Antalya’ya kadar uzanan ve antik Likya kentlerini birbirine bağlayan patikalar zincirinden oluşan Likya Yolu, 1999 yilinda Ingiliz araştirmaci Kate Clow tarafindan hizmete açildi ![]() Meke Gölü 400 milyon yıl önce (Pleistosen çağda) volkanik patlama sonucu oluşan bu krater (piroklastik koni), zamanla suyla dolarak göle dönüşmüş ve daha sonra, günümüzden 9000 yıl önce ikinci bir volkanik patlama ile gölün ortasındaki ikinci volkan konisi oluşmuş, zamanla o da suyla dolarak ikinci bir göle dönüşmüştür. ![]() Obruklar Kireç taşlarının çözülmesiyle oluşan bu müthiş doğa harikaları yaklaşık olarak 300 metre çapında ve 145 metre derinliğinde. ![]() Pamukkale Kaynak sularının kirecinden oluşmuş olan Pamukkale Türkiye'nin en tanınmış doğa harikası durumunda. Beyaz rengiyle 20 km uzaklıktan tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Pamukkale'nin tepesinde antik Roma'dan kalma Hierapolis kenti bulunuyor. ![]() Kapadokya Bölge 60 milyon yıl önce; Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkmıştır ![]() Saklıkent Kanyonu Yüzyıllardır akan kar sularının açtığı yaklaşık yüz metre yüksekliğinde ve 18 km uzunluğundaki kanyon Muğla'nın gözde turizm merkezlerinden. ![]() Yeraltı Şehirleri Kapadokya bölgesinin en ilginç zenginliklerinden biri olan Yeraltı şehirlerinin yapımı oldukça eski çağlara dayanmaktadır. Yaklaşık 30.000 kişiyi barındırma kapasitesi olan şehrin bir kısmı yumuşak volkanik tüfün aşağıya doğru derinlemesine oyulmasıyla inşa edilmiştir. ![]() TÜRKİYE'm var mı ötesi) Konu umuT78 tarafından (07-15-2008 Saat 12:42 PM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| Site İçi Arama |
Site İçi Arama |
| | #3 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Nov 2007 Bulunduğu yer: dertten....
Ruh Halim: | hepsini gormek gezmek isterdim yaw...
__________________ OFFFF OFFFF YALAN DÜNYA DAHA NE KADAR ÇEKTİRECEKSİN BANA... GİDEN BU YOLCULARDAN EN COK BEN ŞANSIZIM NE KADAR COK YAŞADIYSAM OKADAR COK YANLIZIM.... |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Jun 2008 Bulunduğu yer: ankara
Ruh Halim: | hemen hemen hepsini gezdim güzel yerler bi tel likya yoluna gitmedim
__________________ ![]() YORGUN GÖZLERİM KAPANMAYA BAŞLADILAR........... DERS ÇALIŞIYORUM ARTIK BURALARDA OLAMIYCAMM......... |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Nov 2007 Bulunduğu yer: dertten....
Ruh Halim: | orda yurumek ne guzel olur şimdi..
__________________ OFFFF OFFFF YALAN DÜNYA DAHA NE KADAR ÇEKTİRECEKSİN BANA... GİDEN BU YOLCULARDAN EN COK BEN ŞANSIZIM NE KADAR COK YAŞADIYSAM OKADAR COK YANLIZIM.... |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Jun 2008 Bulunduğu yer: ankara
Ruh Halim: | bi gn oda olur merak etme:P
__________________ ![]() YORGUN GÖZLERİM KAPANMAYA BAŞLADILAR........... DERS ÇALIŞIYORUM ARTIK BURALARDA OLAMIYCAMM......... |
| | |