GeYiK MeRKeZi FoRuMu

Forumdan Yararlanmak İçin Önce Geyik Merkezine'e Üye olman Gerekiyor.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz. (Reklamları görmezsiniz)

Geri git   GeYiK MeRKeZi FoRuMu > Eğitim > Üniversiteler > Öss

Kayıt ol Bloglar Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Yeni Konu aç Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Nisan 2008, 17:47   #1 (permalink)
Gold Member

Devilish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:
Standart Alan Seçimi

ALAN SEÇİMİ

Alan seçimi test ve envanterlerle desteklenmesi gereken zor bir süreçtir. Mesleğe yöneltme çalışmalarında öğrencilere mesleki karar verme bilgi ve becerilerini kazandırmayı hedefler. Bu çalışmalar, öğrencilerin kendi ilgi ve yeteneklerini keşfetme fırsatı buldukları ""Mesleki Karar Verme Oyunları"", ""Kendini Değerlendirme Envanteri"" uygulaması ve sonuçlarının bireysel olarak paylaşılması şeklinde olacaktır.

DOĞRU ALAN SEÇMENİN YARARLARI NELERDİR?

Alan Seçimi, ilerde bireyin seçeceği meslek için de önemli adımlardan biridir. Alan Seçimi, bir anlamda meslek seçimidir aslında. Öğrenci yöneldiği alanla birlikte mesleki alternatiflerini de belirlemiş olacaktır.Öğrencilerin ilgileri, yetenekleri ve buna bağlı olarak başarılarının yüksek olduğu alanı seçmeleri, iyi bir ortalama yapmalarını, dolayısıyla yüksek bir ortaöğretim başarı puanı elde etmelerini sağlayacaktır. Bu durum seçim yapacakları meslek alternatiflerini genişletecektir.Verecekleri alan seçimi kararının ardından, girecekleri ÖSS’nin (Öğrenci Seçme Sınavı) öğrencilerden ne tür bilgiler ve beceriler istediğini bilmeleri , bu sınavda başarılı olmak için uygun sınav stratejileri hazırlamalarını sağlayacaktır.Üniversite Sınavı akademik ve psikolojik açıdan hazırlanmayı gerektirir. Bu nedenle sınava hazırlanan öğrencinin bir yandan bilgi birikimi oluşturması,diğer yandan kendisiyle ilgili düşünsel-duygusal-davranışsal düzenlemeleri yapması gerekir.Alınan eğitim ve seçilen meslek bireyin yaşam tarzını belirler. Meslekte başarılı olabilmek için, seçilen meslekte yetenekli ve istekli olunması gerekir. Sevmediği bir işi yapmak kişinin hayatının önemli bir bölümünü mutsuz geçirmesine neden olabilir .Bu nedenle, öğrencilerin mesleki yönelim aşamasında ilgi, yetenek ve gereksinimlerini iyi tanımaları sağlanarak, doğru meslekleri seçme yönünde desteklenmeleri gerekir.
Devilish isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Site İçi Arama
Etiketler: ,

Seçenekler
Stil