![]() | |
Forumdan Yararlanmak İçin Önce Geyik Merkezine'e Üye olman Gerekiyor.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz. (Reklamları görmezsiniz)
| ||||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #12 (permalink) |
| Junior Member | mat2de sorun yok şimdilik mat 1 sorayım sana hoca ![]() Aynı anda birbirlerine doğru hareket eden A ve B noktalarındaki iki araç A ve B şehirleri arasında durmaksızın tur atmaktadırlar.Aralarındaki mesafe 2. kez 40 km oluncaya kadar 6 saat geçtiğine göre AB arası kaç km'dir? ben 540 buluyorum ama cevap çok farklı:/// yapar mısın bir zahmet.. |
| | |
| | #13 (permalink) | |
| Super Moderator | Alıntı:
ilk 40 kilometre daha birbirlerinin yanından geçmemiş olmaları ikinci 40 kilometre de birbirlerini geçtikten sonraki konum. yani bunlar 80 kilometreyi 6 saatte alıyorlar ikisinin hızları toplamı 80/6 çıkıyor sonrasında da tıkanıyorum bu a ve b şehirlerini bağlayan yollar birbirine paralel mi yoksa dairesel tek bir yol var da şehirler bunun üzerinde mi ? ayrıca 540 ı nasıl buldun ?
__________________ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
| | |
| | #14 (permalink) | |
| Gold Member | Alıntı:
hocam işine karışmak gibi olmasında hani demişsin ya 80 km yi 6 saatte alıyolar diye 80 km olduğunu bilemeyizki çünkü, başladıklarında bi süre gittiler sonra 40 km oldu birbirlerini geçtiler 40 oldu ama ilk 40 km ye gelene kadarki yol var ve bu yoldada geçen bi süre var yani 80 km fazla olabilir. anlatabilidim mi bilmiyorum ya birz karışık oldu sanki | |
| | |
| | #16 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: 19 Mayıs 2008 Bulunduğu yer: sen sole :D
Ruh Halim: | ooo hocam daha ilk soruda çuvallarsanıs halimis duman ![]() hani oğrenciler hep hocalarının açığını bulmak ister ya ben buldum oleyy ![]()
__________________ ![]() |
| | |
| | #19 (permalink) |
| Junior Member | amanınn ![]() soruyu eksik yazmışım ![]() A 40km/s B 60km/s hızla hareket ediyor )ben nasıl çözdüğüme geleyim.iki şehir arasındaki mesafe x olsun.arada ilk 40 km olduğunda gittikleri yol toplam x-40 tır. 2. kırk mesafede birbirlerini 40 km geçmiş olurlar ki araladında 40 km mesafe olsun.. o zaman da gittikleri yok 40+x olur. yani 6 saatte gittikleri yol...: 6(40+60)=x+40 => x=560 geliyor(haha önce 540 yazmışım ![]() bu arada soruda da belirttim ![]() birbirlerine doğru gidiyorlar ve iki farklı şehir diye.. ve A ve B yi bağlayan bir yol var yani nasıl A ve B yi bağlayan yollar paralel mi? ben bugüne kadar yolun paralel olması gibi birşey duymadım öss sorularında jamjit![]() |
| | |
| | #20 (permalink) |
| Administrator Üyelik tarihi: 13 Ekim 2007 Bulunduğu yer: (: SyMrNa :)
Ruh Halim: | demek ki hata hocada değilmiş boşuna sevindin şirine sağol buketcim her an doğabilecek hoca-öğrenci faciasını bu düzeltmenle engelledin ![]()
__________________ ![]() ![]() ![]() |
| | |
![]() |
| Etiketler: alayiquot, bolumu, derslerin, geyik, okulu, quotsayisal |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|