![]() | |
Forumdan Yararlanmak İçin Önce Geyik Merkezine'e Üye olman Gerekiyor.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz. (Reklamları görmezsiniz)
| ||||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Gold Member | arkadaşlar---- suat kemal yetkin---- biyografisini ve eserlerini bulabilirmisiniz ben google dan aradım ama bulamadım ödevim var oyüzden şimdiden çok tşkler
__________________ arkadaşlar bi süre aranızda yokum malum üniversite hazırlıkları falan sizi çok özlicem kendinize ii bakın |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: 18 Ekim 2007 Bulunduğu yer: izmir
Ruh Halim: | Suat Kemal Yetkin Kimdir 1903’te Urfa’da doğan Suut Kemal Yetkin, babasının milletvekili seçilmesinden sonra İstanbul’a gitti ve ilköğrenimini Darülmuallimin’in Numune-i Tatbikat Mektebi’nde yaptıktan sonra gittiği Galatasaray Sultanisi’nden mezun olunca önce Edebiyat, sonra Hukuk Fakültesi’ne yazıldı. Daha sonra felsefe eğitimi için Fransa’ya gitti. Sorbonne ve Rennes üniversitelerinde felsefe, estetik, sanat tarihi ve pedagoji okudu. 1930’da yurda döndü. Çeşitli liselerde, felsefe öğretmenliği ve yöneticilik görevlerinde bulundu. 1933’te İÜEF’de estetik ve sanat tarihi doçenti oldu. Siyasal Bilgiler Okulu’nda Fransızca öğretmenliği, Ankara Kız Lisesi Müdürlüğü yaptı. 1941’de DTCF’ye estetik ve sanat tarihi profesörü olarak atandı. CHP Urfa Milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı (1943-50). Ankara Üniversitesi’ne profesör olarak dönüşünde İlahiyat ve Eğitim fakültelerinde görev yaptı. Hacettepe Üniversitesi’nde sanat tarihi ve estetik dersleri verdi. 1951-53 arasında İlahiyat Fakültesi dekanlığı, 1959-64 yıllarında Ankara Üniversitesi rektörlüğü yaptı. Zaman zaman Columbia ve Sorbonne üniversitelerinde dersler verdi, yurtiçinde ve dışında birçok uluslararası ve bilimsel kongreye katıldı. 1973’te emekli oldu. Ankara’da Sanat ve Edebiyat gazetesini çıkardı. 1980’de Ankara’da öldü. ESERLERİ Estetik ve Ana Sorunları, Edebiyat Konuşmaları, Günlerin Götürdüğü, Düşün Payı, Yokuşa Doğru, Edebiyat Akımları, Şiir Üzerine Düşünceler, Denemeler, Büyük Tedirginler , Estetik, Sanat Felsefesi , Sanat Meseleleri , Büyük Ressamlar, İslâm Mimarisi, Türk Mimarisi , Estetik Doktrinler ,
__________________ ___________________________________________ AYORTON SENNA..... Kimseden teşekkür bekleme İnsan vardır ; İnançlıdır. Uyumludur. Barışçıdır. Elde ettiğinden fazlasını başkası için de ister. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: 18 Ekim 2007 Bulunduğu yer: izmir
Ruh Halim: |
__________________ ___________________________________________ AYORTON SENNA..... Kimseden teşekkür bekleme İnsan vardır ; İnançlıdır. Uyumludur. Barışçıdır. Elde ettiğinden fazlasını başkası için de ister. |
| | |
![]() |
| Etiketler: arkadaslar, edin, lutfen, yardim |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|