GeYiK MeRKeZi FoRuMu

Forumdan Yararlanmak İçin Önce Geyik Merkezine'e Üye olman Gerekiyor.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz. (Reklamları görmezsiniz)

Geri git   GeYiK MeRKeZi FoRuMu > Müzik > Müzik

Kayıt ol Bloglar Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Müzik Müzik benim hayatım diyenlerin mekanı

Yeni Konu aç Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Eylül 2008, 23:44   #1 (permalink)
Junior Member

Cocker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cocker - MSN üzeri Mesaj gönder
Thumbs up Metallica

Metallica Fanatikleri Buraya...!!!!!!
Metallica, Heavy Metal tarzını yeniden gün ışığına çıkaran ve bu yönüyle 80'lı yılların en önemli ve etkili grubu. O yıllardaki metalci yıldızların burnu kafdağında havalarının aksine sokaktan daha şimdi gelmiş izlenimi veren üslupları ve görünümleriyle çok sempati topladılar. Eserlerindeki karmaşık yapılı kompozisyonu daha da geliştirmek için hız ve ses sınırlarını zorladılar. 1983'de Kill 'Em All albümünün yayınlanmasıyla heavy metal'in underground imajı meşrulaştırılırken, thrash metal'e de yeni bir derinlik ve boyut ekleniyordu. Her yeni albümle birlikte grubun beste ve icra yeteneği de gelişme kaydetti. James Hetfield'in geliştirdiği çalma ritmi gırtlaktan çıkardığı seslerle birlikte tamamen kendine özgü bir karışım yaratırken, gitarist Kirk Hammett metalcilerin en çok taklit ettiği gitarcılardan biri haline geldi. Lars Ulrich davulda gök gürültüsü gibi çalıyor ve bu ritim bas'ta Cliff Burton'ın yenilikçi ve kendine özgü tarzıyla mükemmel bir uyum sağlıyordu. 1986 yılında en kayda değer albümleri olan Master of Puppets'ı çıkardıktan sonra grubun trajedisi başladı. İsveç'te turne otobüsleri kaza yaptı ve Burton öldü. Grubu sürdürebilmek için yerine Jason Newsted'i aldılar. İki yıl sonra kavramsal olarak tutkulu bir albüm olan "And Justice for All"ı çıkardılar. Bu albüm MTV'den çok az bir destek görmesine ve radyolarda çalınmamasına rağmen listelerin ilk on'unda yerini aldı. 1991 yılına gelindiğinde Metallica uzun şarkılar yerine daha özlü ve kısa şarkılar yaparak tam anlamıyla piyasaya girdi, Number One albümünü çıkararak sadece ABD'de 7 milyondan fazla sattı. Grup, neredeyse iki yıl süren çok uzun bir turneye çıktı. 90'lı yıllarda Metallica, heavy metal'de oyunun kurallarını değiştirdi. Artık heavy metal sadece marjinal kesimler tarafından değil hemen herkes tarafından sevilmeye ve dinlenmeye başladı. Bu kadar yaygın popülerlik kazanan başka bir heavy metal grubu çıkmadı. 1996 yılında çıkardıkları Load albümüyle birlikte grubun sadık ve eski dinleyicilerinden önemli bir kısmı hayal kırıklığına uğradı. Çünkü bu albümle birlikte, Metallica imaj değiştiriyordu. Saçlarını kestirmişler ve ünlülerin fotoğrafçısı Anton Corbijin'de resim çektirmişlerdi. Alternatif bir rock yapıyor ve sokak çocuğu gibi görünmüyorlardı. Yine de bu albüm iki ayda üç milyon satarak listelerde bir numara oldu. Bir yıl sonra, 1997'de Re-Load adlı yeni bir albüm çıkardılar, bu albümde Load'da yer almamış bazı parçalar ve yeni parçalar vardı. Sonra 1998'de az duyulmuş şarkılarından bir koleksiyon yapıp Garage Inc. adıyla çıkardılar. 1999 da San Francisco Senfonisiyle birlikte S&M albümünü çıkarttılar. 2001 de basçı Jason Newsted gruptan ayrıldığını açıkladı. Yerine Robert Trujillo getirildi ve Metallica yoluna 2003 de çıkardığı St. Anger albümü ile devam etti..

Konu Cocker tarafından (14 Eylül 2008 Saat 23:49 ) değiştirilmiştir..
Cocker isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Site İçi Arama
Alt 21 Eylül 2008, 16:30   #2 (permalink)
Gold Member

Master_Of_Horse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:
Master_Of_Horse - MSN üzeri Mesaj gönder

metallica müthiş bi grup ya istanbulda konsere bilet bulamadığım için çok üzüldüm ilk haftadan gitmişti tüm biletler
Alt 2 Ekim 2008, 21:01   #3 (permalink)
Banned

delikızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:

ya anem onlara satanit kminitler dio posterlerini ve aldığım albüğmlerin hepsini kırmış
delikızım isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 7 Kasım 2008, 18:08   #4 (permalink)
Junior Member

rock-_-ang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:

ewt metalcılerı satanıst dıye nıtelndırıyorlar ebnde metalcıyım ama satanıst degılım
rock-_-ang isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt Dün, 16:01   #5 (permalink)
Member

suicide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:

bir metallica fanatiği değil aşığı olarak yazıyorum bunu 27 temmuzda tabiiki alisamiyendeydim yeri göğü ayrı ayrı salladılar yalnız number one albümü değil black albümdür ismi enter sandman tam 3 ay boyunca listelerde 1. sırada olmuştur moskov konserinden önce çıkardıkları son albümdür ve moskov konserinin bir ismide milyonluk konserdir yaklaşik 1.5 milyon kişi izlemiştir konseri harika bi grup ben solo gitaristliğimden ötürü KİRK LEE HAMMETT örnek aldım kendime bunun yanı sıra lars ulrich james hettfield metallica grubunda sevdiğim ve örnek aldığım kişilerdir ama roberti sevmiorm bu arada metal müzik dinleyenler satanist değildir satanistler metal müzik dinlerler
Alt Dün, 16:44   #6 (permalink)
Gold Member

cici-burcu-94 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:

ben metalica yada aşırı bağıran bana göre saçma şarkıları sevmiyorum bence hafif rapler daha güzel
cici-burcu-94 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Etiketler:

Seçenekler
Stil