GeYiK MeRKeZi FoRuMu  
Forumdan Yararlanmak İçin Önce Geyik Merkezine'e Üye olman Gerekiyor.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.

Geri git   GeYiK MeRKeZi FoRuMu > Eğitim > Liseler

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Liseler Liseli Öğrencilerin Buluşma Yeri

Yeni Konu aç Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08-03-2007, 10:49 AM   #1 (permalink)
Junior Member

aRzu... - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:
Standart Sosyal Bilimler Liseleri

İlk defa, 2003 yılında İstanbul’da açılmıştır.
Sosyal bilimler liseleri, eğitim-öğretim süresi hazırlık sınıfı hariç 4 yıl olan yatılı ve karma okullardır. Bu okullarda öğrenci velilerinin istekleri doğrultusunda gündüzlü öğrencilerde öğrenim görebilirler. Sosyal bilimler liseleri, öncelikle okuldaki alanlarla ilgili yükseköğretim kurumlarının bulunduğu yerlerde açılır.
Okul:

a) Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık eder.
b) Edebiyat ve sosyal bilimler alanlarındaki ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanlarda yüksek öğretime hazırlar.
c) Öğrencilerin bilimsel, kültürel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde Türkçe ve yabancı dil öğrenmelerini sağlar.
d) Öğrencilerde geçmiş nesiller ile çağdaşları arasında ortak duyguların uyandırılmasını sağlar.
e) Türk sanat ve kültür birikimini anlayıp yorumlayabilen, yeni bilgi ve projeler üretebilen bireyler yetiştirir.
f) Toplumun ekonomik ve kültürel kalkınmasına bilinçli bir şekilde katkıda bulunur.
g) Öğrencileri edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında araştırmaya yöneltecek ve gelişmelere ilgilerini uyandıracak ortam ve şartları hazırlar.

Okula her yıl alınacak öğrenci sayısı 96’yı, bir sınıftaki öğrenci sayısı ise 24’ü geçemez.
Giriş sınavına, 8 inci sınıfta öğrenim görmekte olan öğrencilerden 6 ncı, 7 nci sınıflarda Türkçe, Matematik ve Sosyal Bilgiler derslerinin her birinin yıl sonu notu en az 3 ve bu derslerin yıl sonu notlarının aritmetik ortalaması en az 4 olanlar başvurabilir.
Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavını kazanan öğrencilerin kayıt yaptırabilmeleri için; öğretim yılı sonunda ilköğretim okulu 8 inci sınıflarından Şube Öğretmenler Kurulu Kararı dâhil mezun olmaları gerekmektedir.
Bu okullar arasında öğrenci nakilleri, açık kontenjan bulunması, öğrencinin giriş puanının naklen gitmek istediği okulun sınavını kazandığı yıldaki giriş taban puanından az olmaması ve puan üstünlüğü esaslarına göre yapılır.
Resmi sosyal bilimler liseleri dışındaki diğer resmî ve özel ortaöğretim kurumlarından sosyal bilimler liselerine öğrenci nakli yapılmaz.
Ancak sosyal bilimler liselerinden, resmî ve özel diğer ortaöğretim kurumlarına geçiş, ilgili mevzuat hükümleri ile okulların yönetmeliklerinde yer alan nakil şartlarına göre yapılır.
-Sosyal bilimler liselerinde birinci yabancı dil İngilizce’dir.
-Bu okullardan mezun olan öğrenciler, ÖSS’yi kazanmaları halinde mezun oldukları alanları ile ilgili yükseköğretim programlarına devam edebilmektedir.
Türkçe-Matematik ve Sosyal Bilimler olmak üzere iki alan bulunmaktadır. Türkçe-Matematik alanını seçen öğrenciler 11. sınıftan itibaren istemeleri halinde Uluslar Arası Bakalorya Programını takip edebileceklerdir.

Lay-Lay-Lom
aRzu... isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Site İçi Arama
Alt 08-03-2007, 10:56 AM   #2 (permalink)
Gold Member

NewName - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:

paylaşim için teşkkürler
Alt 09-15-2007, 08:51 PM   #3 (permalink)
Member

asna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:

sewqilim bu okulda okuo ankarada ve qayet mutlu=)
asna isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-03-2008, 04:42 PM   #4 (permalink)
Junior Member

bucak15 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

iyi liseler
bucak15 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Tags: , ,

Seçenekler
Stil