![]() |
| | #1 (permalink) |
| Senior Member Üyelik tarihi: Dec 2006 Bulunduğu yer: yok
Ruh Halim: | Anadolu Öğretmen Liselerini Tercih Eden Öğrencilerde Aşağıdaki Şartlar Aranır; *Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. *İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencisi olmak. *6.7. ve 8.sınıflarda sınıf tekrar etmemiş olmak. *Evli olmamak. *Öğrenim gördüğü ilköğretim okulunun Öğretmenler Kurulunca aday gösterilmeleri gerekmektedir. Her yıl Bakanlığımızca gönderilen Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınav Kılavuzunda hem müracaat hem de kayıt şartları belirtilmektedir. Her yıl kesin kayıt tarihleri yeniden belirlenmektedir. Kesin kayıtlarda açık kalan kontenjanlara ön kayıtla puan sıralamasına göre öğrenci alınır. ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ 4 YILDIR. Diğer Anadolu Liselerinden farklı olarak Anadolu Öğretmen Liselerinde ; *Sınıf mevcutları 24 'dür. ( Nakillerle 30 'u geçemez.) *Her sınıf seviyesinde İkinci Yabancı Dil mecburi olarak okutulmaktadır. *Hazırlık sınıflarında 4 saat 2.Yabancı Dil ve 2 saat Matematik dersi zorunludur. *Haftalık ders saati hazırlıklar dahil 40 'tır. *Eğitim Yönetimi,Eğitim Psikolojisi, Eğitim Bilimlerine Giriş ve Ölçme ve *Değerlendirme gibi eğitim dersleri verilmektedir. *Mezun olan öğrencilerin Eğitim Fakültelerini tercih etmeleri durumunda ; okul başarı puanı hesaplanırken 0,65 ile çarpılır ve ek puan verilir. Diğer Anadolu *Liselerinde ise 0,5 ile çarpılır. *Mezunların Eğitim Fakültelerinin dışındaki diğer fakülteleri tercih etmeleri dışında ise diğer Anadolu Liseleri gibi 0,5 ile çarpılır. |
| |
| Site İçi Arama |
Site İçi Arama |
| | #6 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Jul 2007 Bulunduğu yer: Aydın
Ruh Halim: | eft sumekten tum arklarına ! radyo geyikmerkezi tarafından ! selam gönderiyoruz ! (radyo gibi bişisandı burayu )
__________________ O Üsküdardadır ArarsanızZz Bulursunuz NANKÖR Ceza'nızı |
| |
| | #7 (permalink) | |
| Gold Member Üyelik tarihi: Oct 2007 Bulunduğu yer: izmir
Ruh Halim: | Alıntı:
__________________ ___________________________________________ AYORTON SENNA..... Kimseden teşekkür bekleme İnsan vardır ; İnançlıdır. Uyumludur. Barışçıdır. Elde ettiğinden fazlasını başkası için de ister. | |
| |
| | #9 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Aug 2007 Bulunduğu yer: muğla
Ruh Halim: | selam hayalim anadolu öğretmen lisesi nden ercan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________ Ben onlarla değilim ayrıca son sözüm benimle iyi günümde,kötü günümde yardımlaştığınız için teşekkürler |
| |
| | #10 (permalink) |
| Junior Member Üyelik tarihi: Mar 2008 Bulunduğu yer: burdur
Thanks: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts | meslek liselerine kat sayı uygulaması son verilmeli diğer liselerle eşit şekilde sınava girmeli oss de meslek liselilere ayrımcılık yapılmakta haksızlığa uğratılmakta |
| |
![]() |
| Tags: anadolu, liseleri, ogretmen |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|