![]() |
Forumdan Yararlanmak İçin Önce Geyik Merkezine'e Üye olman Gerekiyor.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
| ||||||||
| Liseler Liseli Öğrencilerin Buluşma Yeri |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Administrator | FEN, Anadolu ve meslek liselerine girmek isteyen yaklaşık 1 milyon öğrencinin heyecanla beklediği son Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) sonuçlarını Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik düzenlediği basın toplantısı ile duyuruyor. Sadece Üyeler konuyu görebilir. Üye Ol...] 97 BİRİNCİ VAR İşte Hüseyin Çelik'in açıkladığı sonuçlar; - Sınava 905.000 öğrenci katıldı. - 263 öğrenci 100 sorunun 100'ünü de doğru cevaplandırdı. - İlköğretim başarı puanı ile değerlendirildiğinde; Türkiye çapında 500 tam puan alan öğrenci sayısı 97 öğrenci oldu. - 97 öğrenci yurt satına dağıtıldı. Bütün sorulara doğru cevap veren öğrenci 41 vilayetinde 100 sorunun 100'ünü de doğru cevapladı. BURDUR BİRİNCİ İller arasında Burdur 1. il oldu. Her iki puan türünde de Eskişehir 2. il; Edirne ise 3. il oldu. - 31.221 öğrencinin puanı 0.5 ve altında kaldı. Bu öğrencilerden 3.825'i 28 soruyu doğru cevaplandırdı. Yanlışlar doğruları götürdüğü için puanlar düşüyor ve öğrencilerin puanları da düştü. Bu sebeple bu öğrenciler için sıfır çekti demek doğru değildir. ORGANİZE KOPYA OLAYI OKS Türkiye çapında yüzde 99 oranında olaysız geçti. Bir ilde organize kopya olayı gerçekleştiği görüldü. Bu ilçedeki 36 öğrencinin puanı açıklanmayacaktır. Buradaki idareci ve öğrencilerle ilgili gerekli yasal işlemler yapılacaktır. BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ BÖYLE İŞLEYECEK Bugün sınav sonuçları açıklanıyor. 11-18 Temmuz 2008 tarihleri arasında öğrenciler 20 tercih yapacak. 20 tercih değiştirilmeyeceği için öğrencilerin dikkatli tercih yapmaları gerekiyor. Tercihler yapıldıktan sonra 25 Temmuz'da yerleştirme işlemleri başlayacak, 28 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında yerleştirme sonuçları açıklanacak. 6 - 10 Ağustos 2008 arasında ise 2. yerleştirme işlemleri yapılacak. MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NDAN VELİLERE UYARI Çocuklarımızı şartsız sevmeliyiz. Eğer başarısızlıkları varsa bu başarısızlığı gidermek bizim görevimizdir. Benim kızım da bu sınava girdi. Ben kızımı 500 tam puan alan öğrencilerle kıyaslayacak değilim. Onların mutluluğu bizim için esastır. - Bundan sonra İlköğretim Başarı puanı %30'luk değerlendirilecektir. - Öğrencilerin Seviye Belirleme Sınavlarında çok daha başarılı olabilmeleri için düzenli olarak okula devamının sağlanması gerekir. - Sınav sistemi sürekli olarak değişiyor deniyor. OKS sınavı 70'li yıllardan beri uygulanıyor. Bundan sonra öğrencilerin başarılarını günümüz koşullarıyla değerlendirebilmek için Seviye Belirleme Sınavları yapılacak. Öğrencilerin başarılarını artık Seviye Belirleme Sınavları ile ölçeceğiz. - OKS sonuçlarında başarılı olan-olamayan öğrencilerin gözlerinden öpüyorum. 500 tam puan alan öğrencileri kutluyorum. Başarılı Öğrencilerin öğretmenlerini ve velilerini de kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun. ÖSS VE YDS SONUÇLARI YARIN Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları da yarın açıklanacak. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, sınavların sonuçlarına ilişkin bilgiler, saat 10.00’da YÖK’te düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak. Adaylar sonuçları aynı gün saat 10.30’dan itibaren Sadece Üyeler konuyu görebilir. Üye Ol...] ve Sadece Üyeler konuyu görebilir. Üye Ol...] internet adreslerinden öğrenebilecekler
__________________ Sadece Üyeler konuyu görebilir. Üye Ol...] |
| | |
| Site İçi Arama |
Site İçi Arama |
| | #2 (permalink) |
| Senior Member Üyelik tarihi: Jul 2008 Bulunduğu yer: samsun
Ruh Halim: | vay bee ben şimdi lise son sınıftayım 3 yaz önce bende bu heyecanla ölüyordum. attık kapağı bi yere dewamı öss ye ins. herkes içn en gzli olur ins. hadi gecmiş olsun ne dylm. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Moderator Üyelik tarihi: Jan 2008 Bulunduğu yer: City oF GFB ! - Mıgros
Ruh Halim: | Ben Oksye BıLgısayar Basından KaLkıpta Gıtmıtım
__________________ ♥---==-♥°° Ñè MuTlu VATANI Sevene°°♥-==---♥ |͇̿C͇̿¤̿ ͇̿| Ne MuTLu ••¤ TÜRKÜM ¤•• DiYeN'e ... ! |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Junior Member Üyelik tarihi: Jul 2008 Bulunduğu yer: İST
Ruh Halim: | salida olabilir 15 haziran dan 15 temmuza saliya yani
__________________ BeN bAnA kEnDiM iÇiN lAzImIm, hAtIraM oLsUn SaNa şArKıM, lApA lApA kAr YaĞSıN, mAnZaRaLaRıMı bEyAzLaRa bOyAyIm BeEn.. bU gÜn öLeBiLiRiM, şU An öLeBiLiRiMM, hEr An öLeBiLiRim.. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Junior Member Üyelik tarihi: Jul 2008 Bulunduğu yer: KOCAELİ
Ruh Halim: | benm 410 tm 392 fm puanı çıktı 70000küsürüncü oldum ![]()
__________________ '' delikanlısın Sevdım Saydım TEpeMe cıkTın 1.sinde uyardım 2.sinde uyardım Bu Lafı SAna soyLeMek zorunda KaLdım SeVdıM KıcınI KaLDıRdM !!! (sOrrYY!!) Askhımmm sen HayWaNMıSıN?? |
| | |