![]() |
Forumdan Yararlanmak İçin Önce Geyik Merkezine'e Üye olman Gerekiyor.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
| ||||||||
| Hafıza Geliştirme Önemli konulara da el attık |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Üyelik tarihi: Dec 2006 Bulunduğu yer: yok
Ruh Halim: | İngilizce'de ve bütün yabancı dillerde problem olan "kelime unutma"yı hafıza tekniklerini kullanarak en aza indirebiliriz. Bu konuda aşağıdaki örnekler verilebilir: Bundle (bandıl): Bohça, paket. "Bandıl"ı "bandır" olarak aldım. Kocaman bir bohçanın baldan olduğunu hayâl ediyor ve elimdeki ekmeği bohçaya bandırıyorum. Collar (kolır): Yakalamak. "Kollar"ın bir adamı yakaladığını düşünüyorum. Callous (kelıs): Duygusuz. Duygusuz bir adamın kalas taşıdığını düşünüyorum. Çünkü "kalas" kelimesi genelde duygusuz, kaba insanlar için kullanılır. Drag (dıreg): Sürüklemek. Bir direk sürüklediğimi düşünüyorum. Expense (ekspens): Masraf. Eve bir ek pense daha alıp gereksiz masraf yaptığımı düşünüyorum. Prize (pırayz): Ödül. Şampiyona Ödül olarak priz verdiklerini düşünüyorum. Shield (şiyıld): Kalkan. Ödül olarak verilen şildi kalkan olarak kullandığımı hayâl ediyorum. ![]() ![]() |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Senior Member Üyelik tarihi: Aug 2007 Bulunduğu yer: bulutların üzerinden...
Ruh Halim: | aynen hep bi ilişki kuruorum böle,gerçi almancada pek olmuo bu ama yine de niyeyse almancam dha ii ![]()
__________________ ...çooooooook uzak hayallerin yolcusu... |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Oct 2007 Bulunduğu yer: izmir
Ruh Halim: | saol mobiii..taksiye yabancı turist binince hatırlarız inş ![]()
__________________ ___________________________________________ AYORTON SENNA..... Kimseden teşekkür bekleme İnsan vardır ; İnançlıdır. Uyumludur. Barışçıdır. Elde ettiğinden fazlasını başkası için de ister. |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Junior Member Üyelik tarihi: Jan 2008 Bulunduğu yer: istanbul
Ruh Halim: | daha cok uretilen sizin urettiginiz kelime yok mu bunlar zaten hafiza merkezinde var valla oturupta her kelime icin bir seyler uretmek zor tabi ama eger hazir uretilen varsa olabilir tabii |
| | |
![]() |
| Tags: hatirlamak, ingilizce, kelimeleri |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|