![]() |
Forumdan Yararlanmak İçin Önce Geyik Merkezine'e Üye olman Gerekiyor.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
| ||||||||
| Genel Kültür Kendinizi geliştirmeye ne dersiniz ?? Bu bölüm tam size göre ;) |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Nov 2007 Bulunduğu yer: dertten....
Ruh Halim: | Yapılan bir araştırmaya göre, 19 yaş altı gençlerin genel kültür bilgilerinin, orta yaş kişilere kıyasla çok düşük olduğu tespit edildi. Devlet Gençlik ve Spor Ajansı’nın Mediana şirketine yaptırdığı bir araştırmaya göre, 19 yaşına kadar olan gençlerin aldığı eğitim kalitesinin düşük olduğu tespit edildi. Araştırma sonuçlarına göre, gençlerin çok basit konuları dahi bilmedikleri gözlendi. Gençlerin üçte biri, bir sayının karesinin ne demek olduğunu bilmezken, yüzde 40’ı Darvin’i hiç duymadıkları, yüzde 20’sinin Pi sayısının değerini bilmediği ortaya çıktı. Ancak hemen hemen herkesin Azis’in kim olduğunu bildiği araştırmada, gençler, kitap okumanın anlamsız bir faaliyet olduğu görüşünü paylaşıyor. Öte yandan gençlerin yaşamlarında iyileşmeler gözlendiği saptandı. Gençlerin yüzde 85’inde cep telefonu, yüzde 40’ının evinde bilgisayarı bulunurken, gençlerin bilgisayar bilgilerinin olduğu, yabancı dil konuştukları gözlendi. Ağırlığını Romanların oluşturduğu gençlerin yüzde 15’inin zor hayat şartlarında mücadele verdikleri tespit edildi. Okula gitmeyen bu gençlerin sosyal hayata entegre olmalarının da zor olduğu kaydedildi. Gençlerin uyuşturucu kullanmaları da endişe verici boyutlarda bulunuyor. 15 – 19 yaşları arasındaki gençlerin uyuşturucu kullanma seviyesinin son yıllarda iki kat arttığı tespit edildi. Sosyologlar bu seviyenin daha da artacağı tahmininde bulunuyor. 12. sınıfın tamamen verimsiz olduğunu savunan Mediana şirketi müdürü Kolyo Kolev, bu sınıfta öğrencilere hiçbir eğitim verilemediğini, öğrencilerin kafe barları doldurduklarını ve sadece öğretmenlerin istihdam edildiğini savundu. Araştırmada ayrıca, ülkedeki Romen gençlerinin yarısının arttığı, 25 yıl sonra ülke gençlerinin yarısını Romen gençlerin oluşturacağı kaydedildi. Devlet Gençlik ve Spor Ajansı, gençliğin gelişimi konusunda bir yasa hazırlıyor. Ajans Başkan Yardımcısı Mihail Balabanov, yasa tasarısının gençlik faaliyetlerini finanse edecek bir fonun kurulmasını öngördüğünü söyledi. Bu fonun miktarı şans oyunlarından elde edilecek gelire göre belirlenecek. Maliye Bakanlığı’nın da fona belirli bir miktar ayırması bekleniyor
__________________ OFFFF OFFFF YALAN DÜNYA DAHA NE KADAR ÇEKTİRECEKSİN BANA... GİDEN BU YOLCULARDAN EN COK BEN ŞANSIZIM NE KADAR COK YAŞADIYSAM OKADAR COK YANLIZIM.... |
| | |
| Site İçi Arama |
Site İçi Arama |
| | #2 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Aug 2007 Bulunduğu yer: muğla
Ruh Halim: | benim okulda yapılan IQ testinde 159 çıktı 1. oldum açık ara farkla 2.nin 124 dü ![]()
__________________ Ben onlarla değilim ayrıca son sözüm benimle iyi günümde,kötü günümde yardımlaştığınız için teşekkürler |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Super Moderator | O IQ testleri yalan. Gerçek soruları sır gibi saklanıyor. Çok fazla sevinme ![]() Ben de bi bilgisayar programıyla ölçmüştüm 130 çıkmıştı. Daha zeki veya daha aptal olabilirim sen de bunun bilincinde ol
__________________ Sesin ve yüzün çok masumdu ben yanlıştım sen doğru Kimse uyanıp yeni biri olamaz anlayamadığım tek bulgu Acaba neden diye sayıklarken zihnime istemsiz sorgu Farkına varamadık aynıydık yüzlerimizde hep korku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Nov 2007 Bulunduğu yer: dertten....
Ruh Halim: | bencede yapılan IQ testleri hep yalandan helede bilgisayaradan yapılan lar jamjitin dediği gibi gercekler saklanıyor .....
__________________ OFFFF OFFFF YALAN DÜNYA DAHA NE KADAR ÇEKTİRECEKSİN BANA... GİDEN BU YOLCULARDAN EN COK BEN ŞANSIZIM NE KADAR COK YAŞADIYSAM OKADAR COK YANLIZIM.... |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Jan 2008 Bulunduğu yer: Yazılarımda;)
Ruh Halim: | evet doğrudur sokakta röportaj yapılıyor kimisi sağlık bakanının bile kim olduğunu bilmiyor malesef
__________________ ''Nemrud isen ateşten kork!Ateşe gireceksen önce İbrahim ol!. .'' alıntıdır |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Member Üyelik tarihi: Sep 2007 Bulunduğu yer: Ankara
Ruh Halim: | Bence de doğru çünkü gençlerimizin hiç birşeyle ilgisi yok... Aslında çok zekiler ama akıllarını başka şeylere çalıştırıyorlar galiba Atatürk bu ülkeyi geçlere emanet etti.. Lütfen gençler... |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Aug 2007 Bulunduğu yer: muğla
Ruh Halim: | ben int de yapmadım okulda yaptım ![]()
__________________ Ben onlarla değilim ayrıca son sözüm benimle iyi günümde,kötü günümde yardımlaştığınız için teşekkürler |
| | |
![]() |
| Tags: bilgileri, genclerin, genel, kultur |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|