![]() |
Forumdan Yararlanmak İçin Önce Geyik Merkezine'e Üye olman Gerekiyor.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
| ||||||||
| Forumla 1 Alonso, Raikkonen, Massa, Button, Coulthard... Daha ne olsun ?? |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: Oct 2007 Bulunduğu yer: izmir
Ruh Halim: | McLaren Takımı yeni Pilot için arayışlara devam ediyor. İspanyol F.Alonso’nun Takımdan ayrılması ya da kovulması üzerine Pilot arayışı çok hızlı bir görünüm aldı… R.Dennis’in belkide hiç olmadığı kadar bu aralar kafası karışmış durumda. Çünkü ikinci yarış koltuğu boş görünüyor, onun için arayışlar şimdilik şekillendi gibi görünüyor ama tam anlamıyla çözüme kavuşmuş değil. McLaren Takımı L.Hamilton’nın yarış arkadaşı olarak N.Rosberg, A.Sutil ve H.Kovalainen isimleri üzerinde yoğunlaşıyor. Ama herşey McLaren Takımına bağlı konumda değil, çünkü Pilotların sözleşmeleri hala kendi Takımlarında devam ediyor. Peki bu Pilotlardan hangisi McLaren Takımında istenilen performansa ulaşabilir, kısaca bakacak olursak… N.Rosberg Williams Takımı ile bu sezon 20 puan, H.Kovalainen Renault Takımı ile 30 puan ve A.Sutil Spyker Takımı (gelecek sezon yeni adı ile Force India F1) ile 1 puan toplamayı başardılar. Elbette bir Pilotun kariyeri ve becerisi için bu topladığı puanların direk ilgisi yok, onu da belirtelim şimdiden… İki Alman Pilot ve bir Fin’li Pilot bu koltuk için bekleme konumunda. Ama tüm Formula 1 ile ilgilenenlerin beklediği sonuç ne zaman açıklanacak bilinmiyor ama N.Rosberg’in bu koltuk için şansı biraz fazla gibi… Williams Takımına geldiğinde ilk yarışını hatırlıyorum, N.Rosberg’in ilk yarışında ilk puanını alması çok büyük bir etki yarattı. Daha sonra ki yarışlarda ve bu sezonda ki performansı ile bu koltuğu hak eden Pilotların başında geliyor. Çünkü bu sezon bazı yarışlarda önemli puanlar alan N.Rosberg, bazı yarışlarda ise şanssız bir biçimde yarış dışı kalması sebebi ile istediği sonuçlara ulaşamadı. Onun için N.Rosberg’in kabiliyetini göstermesi için çok iyi bir araca ihtiyacı var yani bir McLaren’e. Bir önemli nokta daha: N.Rosberg’in diğer Pilotlardan bir adım daha önde olması. GP2 Serisinde L.Hamilton ve N.Rosberg Takım arkadaşıydılar ve çok iyi anlaşıyorlardı. Onun için R.Dennis’in N.Rosberg transferi için çok gizli çalışma içerisinde olduğu biliniyor ve her an gerçekleşebileceği konuşuluyor. H.Kovalainen’e gelecek olursak. Renault Pilotu H.Kovalainen Formula 1 kariyerine ilk önce test Pilotu olarak Renault Takımında başladı ve Şampiyon olan araçta birçok emeği olduğu biliniyor ve bu sezon yarış koltuğuna oturdu. G.Fisichella’nın yanında nasıl olacağı merak edilen H.Kovalainen’nin sezon performansı beklide herkeste L.Hamilton benzeri bir sürprize sebep oldu. Çünkü sezon içerisinde 30 puan topladı ve en önemlisi G.Fisichella’yı geride bırakmayı başardı. Beklide McLaren K.Raikkonen’den sonra bir Fin’li ile yeni bir global pazar oluşumu içerisine girmek isteyeceklerdi. A.Sutil’e ise ben pek bir şans tanımıyorum. Spyker F1 Takımı ile bu sezonda Takımın durumuna gere bazı önemli yarışlar çıkarttı ve bir puan almayı başardı ama McLaren Takımı için “biçilmiş kaftan değil” diye düşünüyorum. Ve ekliyorum belki de olabilir, orasını ben bilemem şimdiden belirteyim… Bu üç Pilottan hangisi olur sorusuna cevap büyük ihtimal ile N.Rosberg olacaktır. Ama Williams Takımı bu transferi hiç ama hiç istemiyor. McLaren nasıl bir proje ile gider bilinmez ama Williams Takımının geri çevirmeyeceği bir proje ile gidecekleri kesin. Öyle ki en büyük proje Williams Takımının kullandığı motorun Mercedes motoru olması durumunda bu transfer gerçekleşebilir (Williams Takımı şuan Toyota motoru ile yoluna devam ediyor). Bence mclaren gene gp2den pilot alsa süper oLur..Aynı HamiLton gibi...
__________________ ___________________________________________ AYORTON SENNA..... Kimseden teşekkür bekleme İnsan vardır ; İnançlıdır. Uyumludur. Barışçıdır. Elde ettiğinden fazlasını başkası için de ister. Konu mobimag tarafından (11-07-2007 Saat 08:47 PM ) değiştirilmiştir.. |
| |
| Site İçi Arama |
Site İçi Arama |
![]() |
| Tags: bir, sec, tanesini |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|