![]() | |
Forumdan Yararlanmak İçin Önce Geyik Merkezine'e Üye olman Gerekiyor.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz. (Reklamları görmezsiniz)
| ||||||||
| Felsefe ve Edebiyat Felsefik ve edebî anlam taşıyan paylaşımlar |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: 2 Ağustos 2007 Bulunduğu yer: u.A. ESKİ AÇIK kalemsiz şair
Thanks: 17 Thanked 313 Times in 150 Posts | gerçekten neyin peşindeyiz.. Devamlı birşeylerle uğraşıyoruz farkettiniz mi.. Adını hayat mücadelesi koymuşlar... Her sabah uyanıyoruz ve biliyoruz ne yapacağımızı..kimimiz işine gidiyor.. kimi okuluna kimi bilmem nereye.. sonuç? Yakılan benzinden harcanan zamana kadar hepsi boşuna..gidiyor.. Bedava olsa herşey gene yaparmıydı insan insana bu zulmü? bakkal sigarayı bedavaya satsa sigara üreten işçi bedavaya üretse olmaz mıydı... olurdu ancak herkes eşit olurdu...kimi villada kimi gecekondu da yaşıyor şimdi.. birtaraf akşam havyar yerken diyer taraf pilav... insan olarak demekki biz eşitliği içimizde istemiyor ve kabul etmiyoruz... herşey bedava olsa güzel olurdu...ancak insan oğlunun hırsıherşeyi yıkmış geçmiştir... duygular bile satılıyorken şu zamanda... yaşanabilirliği kalmamış bu dünyanın... neyin peşindeyiz bilmem ama neyin peşinde olmadığımız belli.. dostluğun kardeşliğin peşinde değiliz... herkes birbirine yabancı ve uzak....
__________________ dünyanın dört bir yanına kamikaze yaptım çakalların dünyasında ekmeğimi kaptım Konu mesutt tarafından (20 Eylül 2008 Saat 18:42 ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: 24 Kasım 2007 Bulunduğu yer: dertten....
Ruh Halim: | cok güzel bir yazı okukmaktan zevk aldım... bu yazıya örnek bişi sölicem kimi çöpe ekmek atar kimi ekmek bulamaz..
__________________ HALA UNUTMADIM İHANETİNİ KALBİMİN KIYAMET ALAMETİNİ VEREYİMDE AL GİT EMANETİNİ SÖYLESENE HANGİ KURŞUN SENİNDİ.... |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Junior Member Üyelik tarihi: 22 Ağustos 2008 Bulunduğu yer: Adana
Thanks: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts | Neyin mi peşindeyiz? Ben Hayallerimin peşindeyim. Benim hayallerim amaçlarımdır. Tabi hepsi değil. Bu dünyada herşey Bedava olsaydı, şeytanlar devreye girer ve insanlardan bazılarını aç gözlü yapardı. Buda insanları mallarının parasıyla satılmasına neden olurdu. Günümüzde bu imkansız birşey fakat Allah isterse olur. Eğer mallar bedava olsaydı, mal diye bir şey kalmazdı, daha doğrusu olmazdı. İnsanlardan bazıları yan gelip yatardı. Bazılarıda bu yan gelip yatanlara malmı hazırlıyacaktı? Bu dünyaya bir amaç için gelmedik. Bir çok amaç için geldik. Önce Allah'a ibadet için müslüman olmak için islama inanmak için sevmek için aşık olmak için sevilmek için. Oruç tutmak için. Kaderimizi yaşamak için ama tabi insan kendi kaderini çizer o ayrı. Para kazanmak için. Biz bu dünyaya sınanmak için geldik. Şuan biz sınanıyoruz. Bu adam belki islamla karşılaşmadığı için bu lafları sölemiştir, o ayrı bi mesele eğer karşılaştıysa Bunları düşünecek aklı yokmu diye sorardım kendisine... |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Gold Member Üyelik tarihi: 2 Ağustos 2007 Bulunduğu yer: u.A. ESKİ AÇIK kalemsiz şair
Thanks: 17 Thanked 313 Times in 150 Posts | foxcaddin kusura bakma ama yazıyı körü körüne okumuşsun bu yazıda anlatılanları allaha isyan olarak algılamana şaşırdım hangi mantıkla çıkarttın bu sonucu bilmiyorum ama gerçekten çok üzüldüm böyle algılamana eğer geçekten okumak için değilde anlamak için okusaydın anlardın bu arada allahıma isyan edicek bi insan değilim.-------------- bu yazıda insanların çıkarcılığı ikiyüzlülüğü dünyayaı daha güzel bir yere getirmeye çalışmak yerine dünyayı kirletmeye çalışmaları dahası barış varken neden savaşın olduğu zengin-fakir arasındaki ayrımcılığı dahası kastım olan eşitliğin insanlar arası hak hukuk eşitliği olduğunu anlatmaya çalışmıştım umarım anlamışsındır
__________________ dünyanın dört bir yanına kamikaze yaptım çakalların dünyasında ekmeğimi kaptım |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Junior Member Üyelik tarihi: 22 Ağustos 2008 Bulunduğu yer: Adana
Thanks: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts | ben okumak için okumadım öğrenmek anlamak için okudum ve cevabıınıı verdim çözümünüde sebeblerinide sonuçlarıınııda sundum illa senin yazdııklarıınıın hepsi doğğru olacak diyee bi kural göremiyorum -ki yokta... |
| | |