GeYiK MeRKeZi FoRuMu

Forumdan Yararlanmak İçin Önce Geyik Merkezine'e Üye olman Gerekiyor.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz. (Reklamları görmezsiniz)

Geri git   GeYiK MeRKeZi FoRuMu > Bilgisayar > Bilgisayar Genel

Kayıt ol Bloglar Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Bilgisayar Genel Bilgisayarla ilgili tüm konularınız buraya

Yeni Konu aç Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 5 Ağustos 2008, 23:38   #1 (permalink)
Moderator

ercan85 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:
ercan85 - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart GOOGLE' da program ve oyun aramaya son. Çünkü...

Türk gencinden buyuk başarı. CHİP online da yayınlanan habere göre serkan arslan tarafından geliştirilen Sadece Üyeler konuyu görebilir. Üye Ol...] adlı site, isteğiniz oyun ve programı 0.02 ile 0.8 saniye arasında buluyor ve sadece bulmak ile kalmıyor herbir program ve oyunu tek tıklama ile indirebiliyorsunuz. işte haberin ayrıntıları:

TÜRK GENCİNDEN ARAMA MOTORU
Denizli Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi Serkan Arslan, bilgisayarda 4 ay çalışıp, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdülkadir Yaldır'ın da yardımıyla arama motoru kurdu. Aslan'ın kurduğu - CeoShare isimli arama motorundan internet kullanıcıları 80 bin program ve oyuna direkt ulaşabiliyor.

Üniversiteli genç hedefini 3 aya kadar sitesinden ulaşılabilecek program ve oyun sayısını 250 bine çıkarmak istediğini söyledi. Evindeki bilgisayarıyla dört ay çalışarak algoritma oluşturan Serkan Aslan, birkaç arkadaşının ve Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdülkadir Yaldır'ın da yardımıyla arama motorunu kurdu. Aslan, sitesinin 12 salise gibi kısa bir sürede programın linkini kırık olup olmadığını gösterdiğini söyleyerek, sitesinin Türkiye'nin program ve oyun arama konusundaki ilk arama motoru olduğunu ileri sürdü.

CEO 'nun HEDEFİ BÜYÜK

Evinde kendi bilgisayarı ve 1 GB'lik kendi oluşturduğu sunucusu ile arama motorunu kurduğunu belirten Serkan Aslan, siteyi kullananların en yeni programlara, programların en son sürümlerine ve en son oyunlara linkle yönlendirme olmadan çok kısa süre içinde erişebildiklerini belirtti. Aslan, Google, Yahoo, Alta Vista gibi bilinen arama motorlarının kelime bazında tarama yaptığını, bu motorları kullananların istedikleri bilgi ve siteye ulaşabilmek için çok sayıda sitede gezinmek zorunda kaldıklarını da kaydetti.

Aslan, internet kullanıcıları en fazla görüntü sitelerini, mp3 sitelerini, oyun ve program sitelerini tercih ettiğini vurgulayarak, "Video ve mp3 sitelerinin arama motorları büyük şirketler tarafından tekelleştirilmiş durumda. Ben de program indirme ve oyun indirme arama motoru alanında boşluk olduğunu gördüğüm için bu arama motorunu geliştirdim. Siteyi iki üç ay içinde daha da geliştirip 250 bin program ve oyuna ulaşılabilecek aşamaya getireceğim. Uzun vadeli hedefim ise, arama motoruyla ulaşılan programların lisanslı satışına aracılık etmek" diye konuştu.

Üniversiteli genç, arama motorunun dünyanın ilk ve tek, "tek tıkla" oyun ve program indirilebilen arama motoru olduğunu da iddia etti.

Konu ercan85 tarafından ( 6 Ağustos 2008 Saat 00:00 ) değiştirilmiştir..
ercan85 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Site İçi Arama
Alt 5 Ağustos 2008, 23:57   #2 (permalink)
Gold Member

umuT78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:
umuT78 - MSN üzeri Mesaj gönder

harbi güselmiş

GEMİLER GİBİ HAYAT...!!!
umuT78 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 9 Ağustos 2008, 02:45   #3 (permalink)
sahmc
Guest

sahmc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ben beğenmedim full sürüm yok tavsiye edmem
Alt 9 Ağustos 2008, 03:08   #4 (permalink)
Senior Member

climax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:

Alıntı:
sahmc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ben beğenmedim full sürüm yok tavsiye edmem
vav arama motoru bu hangi full sürüm? ne arattın bi söylesene allah aşkına
climax isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 9 Ağustos 2008, 03:15   #5 (permalink)
sahmc
Guest

aradığım şey bilinçsizce konuşma:@dance e jay 7.0 anlamazsın ama neyse biraz daha alaycı tutumdan uzak durman dileğiyle...
Alt 9 Ağustos 2008, 03:20   #6 (permalink)
Senior Member

climax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ruh Halim:

Alıntı:
sahmc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
aradığım şey bilinçsizce konuşma:@dance e jay 7.0 anlamazsın ama neyse biraz daha alaycı tutumdan uzak durman dileğiyle...
alaycılık değil yaptığım.sen aradığın programın full sürümünü bulamadın diye diğer programların da olmayacağı anlamına gelmez.ama şu yönden haklısın,üye olunan bir forum sitesinden full program veya crackli program bulmak daha kolay olabilr.ve gerçekten senin arattığın programı bilmiyorum
climax isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 9 Ağustos 2008, 03:24   #7 (permalink)
sahmc
Guest

Alıntı:
climax Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
alaycılık değil yaptığım.sen aradığın programın full sürümünü bulamadın diye diğer programların da olmayacağı anlamına gelmez.ama şu yönden haklısın,üye olunan bir forum sitesinden full program veya crackli program bulmak daha kolay olabilr.ve gerçekten senin arattığın programı bilmiyorum
özür kardeş kırdıım bişi varsa ya ben kendi fikrimi sundum sadece nese

Seçenekler
Stil