![]() |
Forumdan Yararlanmak İçin Önce Geyik Merkezine'e Üye olman Gerekiyor.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
| ||||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Administrator | 1- 80.000 ytl azlan kalanlar amortisman hesabını 2.yıl sonunda kaç olur? Cevap: 19.200 ytl olacaktı 2- "ödenmemiş sermaye" bilançosu................? Cevap: pasifte özkaynaklardan indirim şeklinde 3- işletmenin belirli dönemlerde faaliyet .......... kar& zarar mali tabloya ......? Cevap: Gelir tablosu 4- işletmenin tahil edilmek üzere ciro ederek verdiği senetin kaydı nasıl ......? Cevap: alınan çekler hesabı alacaklandırılır 5- ---------------/--------------------------- ticari malar hs. xxx indirilecek kdv hs xxx satıcılar hs xxx ---------------/------------------------------- Yevmiye kaydı işleri hangisidir? Cevap: kredili mal alışına 6- bir işletmenin varlık va borları bilanço gününden değerlerinin çeşitli ölçütlerkullanılarak belirlenmesine ne ad verilir? Cevap: Değerleme 7- ---------------/--------------------------- Karşılık giderleri hs. xxx menkul kıymt değer düşüklüğü kar.....hs xxx ---------------/-------------------------------- Yevmiye kaydı hangisidir? Cevap: borsa rayici alış bedelinden düşük olan menkul kıymetlerin değerleme zararına 8- işletmenin ........senetsiz ticari alacağının tahsilinin şüpleli duruma düştüğü belirlenmiştir. Yevmiye kaydı hangisidir? Cevap: ------------------------/--------------------------- şüpheli ticari alacaklar hs xxx alıcılar hesabı xxx ---------------/-------------------------------- ------------------------/--------------------------- Karşılık giderleri hs xxx şüpheli tiari alacaklar karşılığı xxx ---------------/-------------------------------- 9- ------------------------/--------------------------- Dönem kar veyz zararı xxx satıştan iadeler xxx satış iskontoları xxx pazarlama satış gider xxx genel yön.giderler xxx d.olağ. gider ve zar xxx ------------------------/--------------------------- yevmiye kaydı...........? Cevap: GİDERLERİN KAPATILMASI 10-işletmenin gelecek aylara ait 30 ytl kırtasiye masrafınıkaydı yapılmaıştır fakat dönem içinde 24 ytl lik kısmı kullanılmıştır yevmiye kaydı ? cevap: genel yönetim giderleri hesabı borçlaandırılır yada gelecek aylara ait giderler hesbı alacaklandırılır (şıkları hatırlamıyorum da tam) 11- .................................? cevap: sosyal sorumluluk olacak 12- muhasebe ile ilgil hangisi yanlıştır? cevap: mali nitelikli işlemler önce yardımcı deftere sonrada buradandabuyuk deftere kaydedilirler 13-muhasebe dışı envanterde yapılır? cvp: varlık ve orçlar sayımı ve değerlemsi 14-borç senetleri tasarruf senetleri ........... kalanı arsındaki fark hangi hesapta izlenir? cvp: reeskont faiz glirleri hesabı 15-ana faaliyet gideridir? cevap: genel yöntim giderleri 16-bilançoda yer almaz? cevap: öz sermaye (inanmıyorum ya yanlış cvplamışım ben (( )17- ---------------------/--------------------- genel yönetim giderler xxx vergiler xxx sigortalar xxx personel hs borçları xxx ---------------------/--------------------- yevmiye kaydı ? cvp:...................... hatırlamıyorum!!!!!!!!! 18- muhsebede ......ilk kayıt yapılması ? cevap:hesap açmak
__________________ Sadece Üyeler konuyu görebilir. Üye Ol...] |
| | |
| Site İçi Arama |
Site İçi Arama |
![]() |
| Tags: aof, butunleme, cevaplari, sorulari |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|