![]() |
Forumdan Yararlanmak İçin Önce Geyik Merkezine'e Üye olman Gerekiyor.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.
| ||||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Administrator | HUKUK SORULARI TAM SAYILIR SANIRIM ))1- Aşağıdakilerden hangisi Borçlar Kanunumuzun yazılı şekle tabi tuttuğu hukuki işlemlerden biri değildir? Cevap: Evlenme Sözleşmesi. 2- Resmi tasfiye isteminde bulunmuş olan mirasçıların miras bırakanın borçlarından sorumluluğu ne ölçüdedir? Cevap: Belli mallarda sorumluluk. 3- Sözleşmelerde yer alan muvazaaya ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Cevap: Muvaazaa irade bozukluğu hallerinden biridir. 4- Aşağıdakilerden hangisi temsil yetkisinin sona ermesinin sonuçlarından biridir? Cevap: Temsil yetkisinin sona erdiğini bilmeyen iyi niyetli üçüncü kişiler kanunen korunmaktadırlar. 5- Temsil yetkisinin kapsamı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Cevap: Yasal temsilde yetkinin kapsamını temsil olunan belirler. 6- Yener evini Çiğdem'e kiraya vermiştir, ancak taraflar aralarında borcun ifa yerini belirtmemiştir. Çiğdem ödeme zamanı gelince borcunu nerede ifa edecektir? Cevap: Yener'in yerleşim yerinde 7- Borcun ifa edilmemesi halinde alacaklı aşağıdaki yollardan hangisine başvuramaz? Cevap: Sözleşmeyi değiştirme yoluna gidebilir. 8- Aşağıdakilerden hangisi bir satım sözleşmesi türü değildir? Cevap: Zilyetliği saklı tutma suretiyle satım. 9- Aşağıdaki durumların hangisinde finansal kiralama sözleşmesi sona ermez? Cevap: Kiralayanın iflas etmesi halinde 10- Aşağıdakilerden hangisi bir edimin konusu olamaz? Cevap: Uyuşturucu madde satmak 11- Aşağıdakilerden hangisi kişinin manevi bütünlüğü üzerindeki hakların konusu içinde yer almaz? Cevap: Kişinin konut dokunulmazlığı 12- Hak ehliyetine ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Cevap: Yeni doğmuş çocugun hak ehliyeti yoktur. 13-...................kişilik haklarından değildir? Cevap: Eğitim öğretim hakkı 14-................Anayasa ilkelerimizden biri değildir? Cevap: Üniter Devlet 15-Bölge İdare Mahkemelerinin yargı çevrelerini saptanması süreci aşağıdakirdn hangisinde doğru olarak verilmiştir? Cevap: İçişleri ve Maliye Bakanlığı ile Adalat Bakanlığı tarafından saptanır. 16-..................hukukun tümünü ifade eder? Cevap: Menfi hukuk 17- Aşağıdakilerden hangisi "neviyle belli şey" kavramına örnek olark gösterilmez? Cevap: 140 kg ağırlığındaki Feyza adlı yarış atı 18-................bir türk ile alman asıllı bir kadın türkiyede evlenmişler. Alman kadın ülkesine dönmüş. ve burada dava açmıştır. Bu hangi hukuka girer? Cevap: Devletler Özel Hukuku 19-......Bekir evini Sevgiye kiraya vermiştir. Sevgide evini arkadaşı Neclaya kiraya vermiştir. Bu durumda hangisi söz konusudur_ Cevap: Yetkisiz temsil. 20-.................Hangisi hukukun gerekliliğini ...............? Cevap: Sevimin dedikodu yapması 21-Factoring sözleşmesinde aşağıdakilerden hangisi geçerli değildir? Cevap: Factoring 3. kişilere ilanla duyurulur. 22-Vergi mahkemeleri kurul halinde vermiş olduğu karalara karşı hangi mahkemeye....? Cevap: Danıştay 23-...........kişilik haklarının kullanımı yanlıştır? Cevap: Kişi Kişilik haklarını ortadan kaldırabilir. 24-...........sözleşmelerden çift tarklı borç ................? şıklar; vekalet , karz. vedia vs.... Cevap: satım (olacak kesin) 25-derneklerle tüzel kişiliğinin sona ermesi...................? Cevap: Sürenin dolması. 26-..................................? Cevap: ...................... hatırlamıyorum!!!!!. 27-..................................? Cevap: ...................... hatırlamıyorum!!!!!. 28-..................................? Cevap: ...................... hatırlamıyorum!!!!!. 29-..................................? Cevap: ...................... hatırlamıyorum!!!!!. 30-..................................? Cevap: ...................... hatırlamıyorum!!!!!
__________________ Sadece Üyeler konuyu görebilir. Üye Ol...] |
| | |
| Site İçi Arama |
Site İçi Arama |
![]() |
| Tags: aof, butunleme, cevaplari, sorulari |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|