GeYiK MeRKeZi FoRuMu  
Geyik forumvideo mail
Geri git   GeYiK MeRKeZi FoRuMu > Eğitim > Açık Öğretim > 2. Sınıf

2. Sınıf 2. sınıf Bütünleme Soru Ve Cevapları

Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 1 Aralık 2008, 18:13   #1
by_reflex
Senior Member
 
by_reflex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 1 Aralık 2008
Bulunduğu yer: ukrayna
Mesajlar: 603
Rep Puanı: 0
Rep Derecesi : by_reflex is an unknown quantity at this point
Lightbulb Muhasebe Uygulamaları Deneme sınavı 2

Muhasebe Uygulamaları Deneme sınavı 2

Muhasebe Uygulamaları Deneme sınavı 2
Muhasebe Uygulamaları Deneme sınavı 2
1-) Muhasebe kayıtları dikkate alınmadan varlık, alacak ve borçların miktarını bulma ve değerleme işlemine ne ad verilir?
A) Envanter işlemleri
B) Muhasebe içi envanter
C) Değerleme
D) Sayım
E) Muhasebe dışı envanter

2-) _____________/__________
Karşılık Giderleri-Menkul kıymet değ. Düş. Karşl. Giderleri Menkul Kıymetler Değer Düşülen Karl. -Hisse senedi Değ. Düşülen Karş.
_____________/__________
Yukarıdaki kayıt hangi işleme aittir?
A) Hisse senetlerinin değerinin artmasına
B) Karşılıksız hisse senedi basılmasına
C) Karşılıklı hisse senedi basılmasına
D) Değeri düşen hisse senedine ticari kar açısından karşılık ayrılmasına
E) Hisse senedine karşılık menkul kıymet satışına

3-) Alacak senetleri V. U. K'na göre hangi değerleme ölçsüne göre değerlenir?
A) Tasarruf değeri
B) Maliyet bedeli
C) Rayiç Bedel
D) Vergi değeri
E) Borsa Rayici

4-) Aşağıdakilerden hangisi dönem sonunda makinalar için ayrılan amortisman payına ilişkin olarak yapılan ENDİREKT kayıttır?
A) Gen.Yön.Gid. Hs. / Birikmiş Amort.
B) Gen.Yön.Gid. Hs. / Makinalar Hs.
C) Gen.Yön.Gid. Hs. / Makina Amort. Hs.
D) Makinalr Hs. / Gen.Yön.Gid. Hs.
E) Birikmiş Amort. Hs./ Gen.Yön.Gid. Hs.

5-) İşletme 16 Ekim 1995'te 600.000.000 TL ye satın aldığı otomobil için, azalan kalanlar üzerinden amortisman ayıracaktır. Normal amortisman oranı %20 olup, kıst amortisman uygulanmaktadır. Bu bilgilere göre, taşıt aracı için 1996 yılından ayrılacak amortisman payı kaç TL dir?
A) 120.000.000
B) 180.000.000
C) 144.000.000
D) 216.000.000
E) 240.000.000

6-) Banka kredileri hesabının alacak kalanı aşağıdakilerden hangisini ifade eder?
A) Bankalardan kullanılan krediden ödenen kısmını
B) Bankalardan ve henüz geri ödenmemiş kredi borcunu
C) Bankalardan kullanılabilecek toplam kredi limitini
D) Bankalara yatırılan toplam paraları
E) Bankalardan olan alacak tutarını

7-) Aşağıdakilerden hangisi, "Öz kaynaklar" grubunda yer almaz?
A) Gelecek aylara ait gelirler
B) Sermaye yedekleri
C) Kâr yedekleri
D) Geçmiş yıllar kârları
E) Sermaye yedekleri

8-) İşletmenin diğer olağan gelir ve kârlar hesabında görülen 50 milyon TL'nin 20 milyon TL sının gelecek hesap dönemine ait olduğu belirlenmiştir. Bu durumda aşağıdaki ayarlama kayıtlarından hangisi yapılır?
A) Diğer olağan gelir ve kârlar hesabı 20 milyon TL alacaklandırılır.
B) Gelecek aylara ait gelirler hesabı 20 milyon borçlandırılır
C) Gelecek aylara ait gelirler hesabı 20 milyon alacaklandırılır
D) Kâr ve zarar hesabı 20 milyon TL alacaklandırılır
E) Peşin ödenmiş giderler hesabı 20 milyon TL. Borçlandırılır

9-) Aşağıdakilerden hangisi dönem kârı ve zararı hesabına devredilmez?
A) Finansman giderleri
B) Satılan malın maliyeti
C) Gelecek aylara ait gelirler
D) Reeskont faiz geliri
E) Amortisman gideri

10-) Hesaplar hangi işlemden sonra kapatılır?
A) Hesap kontrolünden sonra
B) Muhasebe dışı envanterden sonra
C) Sayım ve değerleme yapıldıktan sonra
D) Genel geçici mizandan sonra
E) Kesin mizan düzenlendikten sonra

11-) Aşağıdaki özelliklerden hangisi TTK'ya tabi şirketlerin genel özelliklerinden biridir?
A) Ortaklar arasında yazılı sözleşme yapmaları
B) Ekonomik faaliyetlerde bulunmaları
C) Ortaklar arasında sözlü bir sözleşme yapmaları
D) Tüzel kişi ortaklardan olşmaları
E) Gerçek kişi ortaklardan oluşmaları

12-) Kollektif şirketten ayrılan bir ortağa sermaye payı tutarında ödeme yapılması durumunda, ödenen tutar aşağıdaki hesaplardan hangisinin borç tarafına kaydedilir?
A) Ortaklara borç hesabının
B) Ortaklardan alacaklar hesabının
C) Ödenmemiş sermaye hesabının
D) Kasa hesabının
E) Alınan çekler hesabının

13-) A ve ortağı kollektif şirketinin sermayesi 200 milyon lira olup A'nın sermaye payı 150 milyon, B'nin sermaye payı 50 milyondur. Şirketin döneme ait kârı 50 milyon liradır ve kâr dağıtımında önce sermaye paylarına %10 faiz hesaplanacak ve kalan kâr ortaklar arasında eşit dağıtılacaktır.Buna göre ortak A'nın alacağı kâr payı kaç TL dir?
A) 35.000.000
B) 30.000.000
C) 25.000.000
D) 20.000.000
E) 15.000.000

14-) Aşağıdakilerden hangisi komandit şirketlerin en belirgin özelliğidir?
A) Komandite ve komanditer olmak üzere iki tip ortak bulunması
B) Bir ticaret ünvanı altında faaliyet göstermeleri
C) Gerçek veya tüzel kişilerin ortak olabilmesi
D) Şirket tüzel kişiliğinin vergiye tabi olmaması
E) Şirket ünvanının ticaret siciline tescil edilmesi

15-) Anonim şirketlerin esas sözleşmelerinde hüküm bulunmak kaydıyla yönetim kurulu kararıyla türk ticaret kanununun sermaye arttırılması ile ilgili hükümlerine tabi olmaksızın hisse senedi çıkarabilecekleri azami miktarı gösteren Ticaret siciline tescil edilmiş sermayeye ne ad verilir?
A) Esas sermaye
B) Nominal sermaye
C) Kayıtlı sermaye
D) Çıkarılmış sermaye
E) Ödenmemiş sermaye

16-) Aşağıdakilerden hangisi anasözleşme gereğince ayrılan yedeklere verilen addır?
A) Yasal yedek
B) 1. Tertip yedek
C) 2. Tertip yedek
D) Statü yedek
E) Yedek Akçe

17-) Aşağıdakilerden hangisi limited şirketlerde kâr dağıtımı ile kanunlardan değildir?
A) Sermaye piyasası
B) Kurumlar vergisi kanunu
C) Türk ticaret Kanunu
D) Gelir vergisi kanunu
E) Fon Kanunu

18-) Aşağıdakilerden hangisi tasfiye memurunun yapacağı işlerden biri değildir?
A) Tasfiye sonunda defterleri saklamak üzere ilgili vergi dairesine teslim etmek
B) Tasfiye işlemlerinin gerektirdiği defterleri tutmak
C) Varlıkları satarak paraya çevirmek
D) Tasfiye sonucunu ortaklara dağıtmak
E) Şirketin borçlarını iskontolu tutarları üzerinden ödemek

19-) Bu A.Ş nin birleşme kârı yada zararı kaç liradır?
A) 4.000.000 kâr
B) 12.000.000 zarar
C) 10.000.000 zarar
D) 1.000.000 kâr
E) 1.000.000 zarar

20-) -Kooperatifler aşağıdaki hangi nedenlerden dolayı dağıtmaz?
A) En az iki ortağın dağılma isteğinde bulunması
B) İflasın açılmasıyla
C) Genel kurul kararıyla
D) Diğer bir kooperatifle birleşme ile
E) Tüketim kooperatiflerinde kanunda belirten durumda Ticaret Bakanlığının alacağı karar üzerine

Soru No. Doğru Cevap
1 E
2 D
3 A
4 A
5 C
6 B
7 A
8 C
9 C
10 E
11 A
12 A
13 B
14 A
15 C
16 D
17 A
18 A
19 A
20 A
by_reflex isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Cevapla
Etiketler: , , ,


Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı


   
Açıklama

Muhasebe Uygulamaları Deneme sınavı 2

Copyright © 2007-2009 Muhasebe Uygulamaları Deneme sınavı 2 konusundaki tüm mesajlar geyikmerkezi.com üyeleri tarafından yazılmıştır. Bu konudaki tüm mesajlar Muhasebe Uygulamaları Deneme sınavı 2 ile alakalı mesajlardır. Yazılanların hepsi gerçek olmayabilir ve sadece geyikmerkezi.com üyelerini ilgilendirir. geyikmerkezi.com üyelerinin birinci dereceden el emeği göz nuru olup sitemize ait yazılardır. İzinsiz kullanılması yasaktır. This page you can find information about Muhasebe Uygulamaları Deneme sınavı 2. Copyright of the articles are belong to their authors.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Copyright geyikmerkezi.com izinsiz kopyalanamaz
Denizli Web Tasarımı - Otel Programı - Sitemap ping - Sitemap
Geyik Merkezi Geyik Videolar - Geyik Yazılar - Fıkralar - Geyik - akyaka tekne